Év eleji diáksport programok kicsiknek és nagyoknak

2014. január hatodika nemcsak az új esztendő első tanítási napja a jól megérdemelt téli szünetet követően, de a Magyar Diáksport Szövetség diákolimpiai versenyrendszerének „teljes üzemmódra” állításának dátuma is.

Mától érhetők el és még csütörtökön is ki lehet tölteni a Dr. Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia 3. fordulójának kérdéseit. Az olimpiatörténeti vetélkedőre az elektronikus nevezés folyamatos, még be lehet kapcsolódni ebbe az „elmét megmozgató” kvízjátékba.

A jövő hét végén Komáromban 96 iskolacsapat képviselői lépnek pályára, ahol a Kispályás Floorball Diákolimpia® országos döntőinek mérkőzéseit kísérhetik figyelemmel a Városi Sportcsarnokba ellátogató érdeklődők.

Január első felében a végzős diákok kézilabda és kosárlabda országos elődöntőinek győztesei lesznek résztvevői a nyolc lány és nyolc fiúcsapatot felvonultató országos döntőknek, míg a hónap végén a röplabdásoknál is kialakul a legjobbak mezőnye.

A kézilabdások Győrben, a kosarasok Pakson, míg a röpisek Nyíregyházán mérkőznek meg a Diákolimpia® bajnoki címéért. A középiskolásoknál a tét sem kicsi, hiszen a dobogós helyen végzett tanulók a továbbtanuláshoz plusz tíz felvételi pontra lesznek jogosultak.

Az év első hónapja nemcsak az országos elődöntőkről, döntőkről szól. A diáksportosok az asztalitenisz, a játékos sportverseny, az úszás, a teremlabdarúgás – futsal  megyei/budapesti Diákolimpia® versenyeit szervezik és bonyolítják, hiszen ezek az előversenyek kvalifikálnak az országos megmérettetésre.

A Magyar Diáksport Szövetség a sportági szakszövetségekkel kötött védjegyhasználati szerződésekkel lehetővé teszi, hogy azok a tanulók is részt vehessenek diákolimpiai versenyeken, akik sportáguk utánpótlásbázisát alkotják.

Ennek keretében január 10–12-én a rövidpályás gyorskorcsolyázók „mini ötkarikás” döntőjét rendezik Kazincbarcikán, míg a Snowboard Diákolimpia® országos döntőjének házigazdája Mátraszentistván lesz január 24-én.

A szakszövetségi versenykiírásokat, a licensz szerződések megkötése után közzétesszük, ezért kérjük, folyamatosan kísérjék figyelemmel honlapunkat.

A 2014-es évkezdet a tanulás mellett tehát a sportról is szól, ezért kérjük a testnevelő, felkészítő kollégákat, tanítványaikkal kapcsolódjanak be a Diákolimpia® versenyrendszerébe. Biztosan találnak olyan mozgásformát, amivel egyrészt sikerélményhez segítik, másrészt a rendszeres foglakoztatással az egészséges életmódra nevelik tanítványaikat

  • APP

    APP
  • Bajnokká válni – videó

    BAJNOKKÁ VÁLNI (Diákolimpia® Himnusz)

  • Covid

    COVID INTÉZKEDÉSEK
  • Shop

    Országos Diákolimpia
  • Social

  • Partnerek hu

    Támogató

    Partnerek Partnerek Partnerek Partnerek
  • Támogatók

    Partner

    Támogató