Körmendi fiúk és szekszárdi lányok vihették haza a kosárlabda Diákolimpia® aranyérmeket

2020. január 23-26. között rendezték meg a 2019/2020. tanévi Kosárlabda „A” kategória Diákolimpia® Országos Döntőjét. A négy napos versenyen az ország legjobb középiskolás leány- és fiú csapatai mérkőztek meg a diákolimpiai bajnoki címekért.

 A tornát a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) megbízásából a Hajdú-Bihar Megyei Diáksport- és Szabadidő Egyesület szervezte. A bajnokságba összesen 173 csapat nevezett, s végül közülük került ki az országos döntő 8-8 résztvevő fiú és leány csapata, közel 200 iskolás. Érdekesség, hogy a helyi Tóth Árpád Gimnáziumnak mind a fiú, mind a leány csapata bejutott az országos döntőbe, tehát hazai közönség előtt, óriási hangulat mellett harcolhattak a győzelemért, a fiúknál a csapat a végén ezüstéremnek örülhetett. A mérkőzések a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium tornatermében és a Tóth Árpád Gimnázium sportcsarnokában zajlottak.

A csütörtöki megnyitó ünnepségen részt vett Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke és Balogh Gábor, az MDSZ elnöke. A csapatoknak a verseny mellett lehetőségük nyílt a hétvégi debreceni sportesemények meglátogatására: a DEAC-Szolnok férfi NBI-es kosárlabda mérkőzésre, illetve a Rövidpályás Gyorskorcsolya EB-re is kijuthattak.

A fiúcsapatok között Kecskemét, Tiszaújváros és Debrecen csapatai rendszeres résztvevői az országos döntőknek, lányok között pedig pécsi és kecskeméti gimnáziumok vannak jelen rendszeresen, ezúttal is éremmel tértek haza közülük. A győztes csapatok mind a fiúk, mind a lányok esetében természetesen a helyi (körmendi és szekszárdi) rangos kosárlabda egyesületekben játszanak.

A hétvégi Kosárlabda Diákolimpia® Országos Döntő legizgalmasabb pillanatairól készült képek megtekinthetők a Diákolimpia® közösségi médiaoldalán, a mérkőzések eredményei pedig a www.doeredmenyek.hu oldalon.

A fantasztikus hangulatú versenyen az alábbi iskolák szerezték meg a korcsoportok érmeit:

Dobogós helyezések
  Lányok Fiúk
I. Szekszárdi Garay János Gimnázium Körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium
II. Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Óvoda Tóth Árpád Gimnázium, Debrecen
III. Kecskeméti Bolyai János Gimnázium Szolnoki Széchenyi István Gimnázium

 

 

  • APP

    APP
  • Bajnokká válni – videó

    BAJNOKKÁ VÁLNI (Diákolimpia® Himnusz)

  • Covid

    COVID INTÉZKEDÉSEK
  • Shop

    Országos Diákolimpia
  • Social

  • Partnerek hu

    Támogató

    Partnerek Partnerek Partnerek Partnerek
  • Támogatók

    Partner

    Támogató