Olimpiai bajnok köszöntötte a jövő bajnokait Pakson

IMG_6278

Paksra érkezett csütörtökön a középiskolás kosárlabdázók elitje, akik a péntektől vasárnapig tartó VI. korcsoportos Kosárlabda Diákolimpia® országos döntőjén lépnek pályára az Atomerőmű SE és az Energetikai Szakközépiskola sportcsarnokában.

A Diákolimpia® országos döntő ünnepélyes megnyitóján részt vett Dr. Kovács Antal olimpiai bajnok cselgáncsozó, az ASE ügyvezetője, az Atomerőmű kommunikációs igazgatója, Egri Gyula, a Magyar Diáksport Szövetség elnökségi tagja, Gerzsei Péter, a szekszárdi tankerület igazgatója, Kozmann György, olimpiai bronzérmes kenuzó, a Tolna Megyei Diáksport Tanács elnöke, Szabó Béla, az Energetikai Szakközépiskola igazgatója, C. Szabóné Kocsiczki Ilona, a Vak Bottyán Gimnázium igazgatója valamint Antóni József és Antóni Józsefné a szervező bizottság tagjai.

A megnyitón Földesi Gyula, a házigazda Tolna Megyei Diáksport Tanács titkára üdvözölte a megjelenteket, majd Dr. Kovács Antal köszöntőjében a sport és a tanulás elválaszthatatlan kapcsolatára hívta fel a középiskolások figyelmét. Egri Gyula, a Magyar Diáksport Szövetség képviseletében a diákolimpiai rendszer megújulását emelte ki, majd megnyitotta a három napig tartó országos döntőt.

A zászlófelvonást követően a diákolimpiai „lángot” Gulyás Róbert, Európa-válogatott kosárlabdázó „lobbantotta fel”, a diákolimpiai eskü szövegét Tóth Máté Csaba, az Energetikai Szakközépiskola tanulója mondta el, és vele együtt több mint kétszáz diákolimpikon fogata meg, hogy tudása legjavát adja a mérkőzéseken.

A megnyitó ünnepélyességéről a ritmikus gimnasztikázók és a táncosok gondoskodtak színvonalas műsorukkal.

Az ünnepélyes megnyitó után Hajdú János polgármester, Tell Edit alpolgármester asszony, valamint a rendezőség állófogadáson köszöntötte a csapatok vezetőit, majd kötetlen beszélgetéssel, jó hangulatban telt el az este.

Az eredmények erre a linkre kattintva érhetőek el.

  • APP

    APP
  • Bajnokká válni – videó

    BAJNOKKÁ VÁLNI (Diákolimpia® Himnusz)

  • Covid

    COVID INTÉZKEDÉSEK
  • Shop

    Országos Diákolimpia
  • Social

  • Partnerek hu

    Támogató

    Partnerek Partnerek Partnerek Partnerek
  • Támogatók

    Partner

    Támogató