Sportlövő Diákolimpia®

diu00E1kolimpia1

Hagyományosan október – november hónapokban kerül megrendezésre a sportlövők iskolai tehetséggondozó versenye a Sportlövő Diákolimpia® versenysorozata.

A 2014/2015. tanévi Sportlövő Diákolimpia® megyei/budapesti előversenyein a leányok és a fiúk három korcsoportban, 20, valamint 40 lövéses légpuska, továbbá légpisztoly versenyszámokban indulhattak és eredmények alapján szerezhették meg az indulási jogosultságot az országos döntőre.

Két megye kivételével minden megyei előversenyt megrendeztek, örvendetes, hogy Tolna megye képviseletében a bonyhádiak először szerepeltek a sportlövők iskolai viadalán.

A Magyar Sportlövők Szövetsége az elmúlt évi „miniötkarikás” helyszínen, Ácson rendezte meg 2014. november 08-án a Sportlövő Diákolimpia® országos döntőt. A Komárom-Esztergom megyei településen az alábbi táblázatban feltüntetett versenyzői létszám szerint álltak lőállásba a tanulók:

Versenyszám

Fiú

Leány

Légpuska   „a” kategória 20 lövéses

36

25

Légpuska   „b” kategória 20 lövéses

47

29

Légpuska   „c” kategória 40 lövéses

23

10

Légpisztoly   „a” kategória 20 lövéses

24

25

Légpisztoly   „b” kategória 20 lövéses

26

23

Légpisztoly   „c” kategória 40 lövéses

24

15

ÖSSZESEN

180

127

307

Szombaton délelőtt fél tíztől „ropogtak a fegyverek”, az eredményhirdetésre pedig az utolsó lövés eldördülése után, este negyed héttől várták a versenyszámok képviselőit.

Az országos döntőn összetett csapatversenyt hirdettek a megyei/budapesti versenyzők három fős csapataiból, melyen megyei győztese:

Puska összetett csapatverseny győztese: Budapest „A” csapata.

Pisztoly összetett csapatverseny győztese: Pest csapata.

 

Varga Károly sportlövő olimpiai bajnokunk Vándordíjat alapított, melyet az országos döntő legjobb általános iskolás légpuskás versenyzője és iskolája őrizhet egy évig.

Győztesek:

Légpuska 20 lövés általános iskolás leány iskolája: Komárom, Feszty Árpád Általános Iskola

Légpuska 20 lövés általános iskolás leány tanuló: Horváth Lea

Légpuska 20 lövés általános iskolás fiú iskolája: Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Kisfaludy utcai Tagiskola

Légpuska 20 lövés általános iskolás fiú tanuló: Vati Albert János

Diu00E1kolimpia4

Horváth Lea

Horváth Lea, a komáromi Feszty Árpád Általános Iskola diákolimpiai bajnoka, és a Vándordíj védője így nyilatkozott a döntőt követően: „2011 októberében kezdtem el lőni a húgommal, aki az ikertestvérem egyébként. Az első évben csak nyílt irányzékkal lőttünk, majd közel egy év után, nyáron elkezdtünk zárt irányzékkal is edzeni. Változó mikor melyikünk nyer, egyszer én, egyszer a testvérem szokott jobb helyezést elérni. Ezen a versenyen most én lőttem jobbat, de ő sem panaszkodhat! 180 körrel állhattam a dobogó legfelső fokára, nagy meglepetésemre két különdíjat is kaptam. Testvérem harmadik lett, és csapatban is nyertünk. Jó volt, hogy apukám is ott volt és szurkolt nekünk. Szeretek lejárni az edzésekre, mert jó a közösség és imádok lőni!”

Légrádi József, a Kaposvári Sportlövész Klub elnöke a következőket nyilatkozta az egyesület reménységéről, valamint az egyesület tevékenységéről: Vati Albert 2001. május 10-én született Kaposváron, a Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Kisfaludy utcai Tagiskolájának hetedik osztályos, jeles tanulmányi eredménnyel rendelkező tanulója.  

P1140428

Vati Albert János

Albert 2011-től tagja az ARAMIS Polgári Lövész Egyletnek, az edzések rendszeres és szorgalmas résztvevője. A heti két alkalmi sportlövő edzések mellett kiegészítő sportként birkózó edzésekre jár, ezt a sportágat azonban nem versenyszerűen űzi.

Iskolája, a Kisfaludy Általános Iskola közel van a sportlőtérhez, és örömmel számolhatok be róla, az iskola és az egyesület együttműködése hosszú évek óta sikeres és eredményes.

Egyesületünk újabb  öt évre megszerezte a kaposvári sportlőtér bérleti jogát, sajnos ez azt is jelenti, hogy a korábban tulajdonunkat képező objektum fenntartása teljes egészében az egyesületet terheli, amihez jelenleg támogatást nem kapunk. Fenntartási és Problémáink megoldásáért igyekszünk tenni, 2013-ban megkötött együttműködési megállapodás alapján oktatjuk a kialakulóban lévő öttusa szakosztály gyerekeit a légpisztolyos lövészetre, azonban sajnos ennek finanszírozási rendszere még nem alakult ki. Tevékenységünket közösségi munkaként végezzük.”

Sportlövő Diákolimpia® Végeredmény – KATT erre a linkre

  • APP

    APP
  • Bajnokká válni – videó

    BAJNOKKÁ VÁLNI (Diákolimpia® Himnusz)

  • Covid

    COVID INTÉZKEDÉSEK
  • Shop

    Országos Diákolimpia
  • Social

  • Partnerek hu

    Támogató

    Partnerek Partnerek Partnerek Partnerek
  • Támogatók

    Partner

    Támogató