Kispályás Floorball Diákolimpia® országos döntő – Vasárnapi végeredmények

Kispályás Floorball Diákolimpia® országos döntő
Paks – Energetikai Szakközépiskola Sportcsarnoka, 2015. január 17-18.

 

GRATULÁLUNK VALAMENNYI DIÁKOLIMPIAI BAJNOKNAK ÉS HELYEZETTEKNEK!
KÖSZÖNJÜK A PAKSI ÉS A TOLNA MEGYEI KOLLÉGÁK, A FLOORBALL SZAKEMBEREK, VALAMINT A PAKSI ESZI ÖNKÉNTESEINEK MUNKÁJÁT!

 

III. korcsoport

Vajdás vasárnap

A második napot a III. korcsoportos lányok küzdelmei indították, s több fronton is egyenlő erők vívtak harcot, melyek az eredményekben is tükröződtek, hiszen sokszor csak egy-egy gól döntött, hogy éppen ki is van jobb formában. A legjobb négy közé a két budapesti csapat mellett az egriek és a paksiak kerültek. Miután az elődöntőkön a vidékieknek nem sikerült bevenni a fővárosi erődítményeket, a bronzcsatában egy újabb Paks-Eger párharcra került sor, melyben most a házigazdák meggyőző fölénye mutatkozott. A döntőben a Tamási lányai megpróbáltak visszavágni a csoportmérkőzések során elszenvedett vereségért, de Szakmáry tanár úr lányai által védett kapu bevehetetlen maradt. Így a dobogó tetején a Vajdás lányok integettek büszkén, az őket biztató szurkolóknak.
Ami tavaly otthon nem sikerült

Rendkívül színvonalas mérkőzéseket hozott az 5-6-os fiúk küzdelme, hiszen a floorballos bázisok mellett új színfoltok is megjelentek, akik nem várt meglepetéseket szereztek. A csoportküzdelmek után egyedül a visegrádiak voltak hibátlanok, s melléjük csatlakoztak az egri, miskolci és a komáromi legények. Az elődöntők mindkét párharcában izgalmas és fordulatos mérkőzéseket láthattunk, melyek után a komáromiak és egriek készülhettek, hogy eldöntsék ki lesz a diákolimpia országos bajnoka ebben a korcsoportban. A csoportmérkőzések során brillírozó visegrádiak elfáradtak a bronzmérkőzésre, így a miskolci Vörösmartysok állhattak fel a dobogó legalsó fokára. A döntőben a mérkőzésről mérkőzésre jobban játszó erődvárosiak magabiztosan diadalmaskodtak, s elérték a hőn áhított győzelmet, amit már tavaly hazai pályán szerettek volna átélni.

 

II. korcsoport

Híresek lesznek-e a hírösvárosiak

Az elmúlt tanévben az I. korcsoportos lányok küzdelmét a kecskeméti Damjanichosok nyerték meg imponáló játékkal. Így kíváncsian vártuk mindannyian, hogy egy korcsoporttal feljebb képesek-e megismételni ezt a fantasztikus sikert. A csoportmérkőzéseken 15-1-es gólkülönbséggel léptek túl, majd az elődöntőben az egri lányok vártak rájuk, hogy hős várvédőként véghezvigyék a csodát, s megállítsák ezt a fantasztikusan játszó kis sereget. A csoda, amihez igen közel voltak egy apró büntetőn múlott, s a hírösvárosiak büszkén várták a Balaton parti alakulatot, akik egy küzdelmes mérkőzésen gyűrték le a budapesti Vajdásokat. A döntőben az alföldi lányok lehúzták a rolót, s egy remélt álmuk vált valóra, s lesznek méltán híresek a Hírösvárosban.
Floorball kontra jégkorong

Minden korcsoportban meghatározó azon iskolák jelenléte, ahol jégkorongozó fiatalok is tanulnak, hiszen közülük sokan, kiegészítő sportágként űzik a floorballt. Több helyen városi bajnokságokban edződnek, s válnak színfoltjaivá versenyrendszerünknek. Technikai tudásuk, gyorsaságuk néha írígylésre méltó, mindössze a testi küzdelmekben kell visszább fogniuk magukat.
Így fordult elő ebben az évben, hogy az ifj. Ocskay akadémia és a Jegesmedvék utánpótlás bázisai mellett, a floorballosokat a remetések képviselték a legjobb négy között. A Miskolc – Székesfehérvár elődöntőből a borsodiak küzdötték tovább magukat, míg a remetéseket a Vörösmartysok nem tudták megállítani. A két nap 12 döntője közül, ez sikeredett a legizgalmasabbra, hiszen egy fordulatos mérkőzésen, a játék végét jelző dudaszó pillanatában döntetlen eredmény állt a kijelzőn. Így folytatódott a küzdelem, melynek során Szabó Gábor tanítványai ütötték be az aranygólt, így pillanatok múlva már csak örömittas arcokat láthattunk. A bronzcsatát a fehérvári fiúk abszolválták sikeresen, így ők képviselhették iskolájukat a dobogón.

 

IV. korcsoport

Meglesz-e a dupla?

Az előző napi küzdelmek során, az idősebbek között, több csapat játékosai is megmutatták, hogy számolni kell velük a floorball pályákon. Ma a saját korcsoportjukban kellene megismételni mindazt, amit elértek, hogy mindenki láthassa, tegnap nem érdemtelenül álltak a dobogón.
A nyolc csapat közül egyedül a hunyadisok „A” csapata vette hibátlanul az akadályokat, rajtuk kívül az utolsó kör előtt, még mindenki bízott a továbbjutásban. Az eredmények az egrieknek, a vajdásoknak, s a kazincbarcikaiaknak kedveztek, így ők kezdhették meg az elődöntők küzdelmeit. Melynek során az egriek besöpörték a győzelmeket, s készülhettek arra, mit már megannyiszor eljátszottak, hogy egymással kell meccselniük. Jól ismerik egymást, s ez meg is látszott játékukon, hiszen tudták, kinél hol kell zárni, kit lehet gyorsan indítani, de azt is ki az aki kritikus szituációkat tud eldönteni. Mégis meglepetésre a „B” csapat játékosai diadalmaskodtak, s emelhették magasba a győztesnek járó trófeát. A III. helyért zajló küzdelemben a borsodiak kifogtak a fővárosiakon, így az Ő nyakukba került a bronzérem.

 

Ki nevet a végén?

A két nap során a legutolsó döntőt a legnépesebb korcsoport tagjai játszották, s tudjuk, hogy a VI. korcsoport trónja után a IV. korcsoporté az egyik legértékesebb, hiszen az általános iskolás korosztálytól búcsúzó fiatalok, a játék megannyi szép elemével felvértezve játszhatnak izgalmasnál izgalmasabb mérkőzéseket. A sorsolást megismerve tudhattuk, senkinek sem lesz egyszerű dolga, hiszen kiegyenlített küzdelmekre lehetett számítani. A csoportmérkőzések során a székesfehérváriak egyértelműen jelezték, hogy ők ma öt mérkőzés lejátszását tervezték, miközben begyűjtik a legfényesebb medált. Így az elődöntőnek is egyértelmű esélyesként vágtak neki, az addig hullámzó teljesítményt nyújtó kecskemétiek ellen. De láss csodát, valami történt, hiszen az alföldi legények precíz játéka pillanatok alatt háromgólos előnyhöz juttatta őket, s ezt megőrizve, ezen gárda először játszhatott döntőt. A másik ágon a rudabányaiak, nem bírtak el a Vajdásokkal, s az utolsó pillanatban kapott góllal a bronzmérkőzésen találták magukat, ahol az addigra elfáradt fehérváriakat legyőzve szerezték meg kicsi iskolájuk első érmét ebben a sportágban. A döntőben a Vajdások elhúztak, de a kecskemétiek felálltak, s az utolsó percekben felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de vagy a kezek megremegtek, vagy az ütők mentettek, míg végül egy gól utat talált a lábak között a kecskeméti kapuba. Így lett keretes a nap a Vajdások számára, s lehetnek méltán büszkék erre az aranyéremre.

 

 

Vasárnap a IV. korcsoportosok versenyével és ünnepélyes eredményhirdetésével zárult a kispályás floorballosok kétnapos diákolimpiai országos rendezvénye.

Kispályás Floorball Diákolimpia® – IV. kcs. OD – Végeredmény

 

 

A vasárnap 12.00 órakor kezdődött II. korcsoportosok országos döntőjében is diákolimpiai bajnokot avattunk.

Kispályás Floorball Diákolimpia® – II. kcs. OD – Végeredmény

 

 

Vasárnap reggel a III. korcsoportosok versenyével folytatódott a 96 csapatot felvonultató országos döntő.

Kispályás Floorball Diákolimpia® – III. kcs. OD – Végeredmény

  • APP

    APP
  • Bajnokká válni – videó

    BAJNOKKÁ VÁLNI (Diákolimpia® Himnusz)

  • Covid

    COVID INTÉZKEDÉSEK
  • Shop

    Országos Diákolimpia
  • Social

  • Partnerek hu

    Támogató

    Partnerek Partnerek Partnerek Partnerek
  • Támogatók

    Partner

    Támogató