ISF 2. Educational Games – Athén

ISF 2. Educational Games – Athén, 2015. május 02-07.

 

2015.05.06.

Végvári Ferenc és Bugyi József: „Újabb hosszú, de igen élménydús nap végén vagyunk, és most először nem éjfél után küldjük az üzenetet. Athén ókori csodáiban gyönyörködtünk az Akropoliszon majd a Panathinaikos stadionban folytattuk a napot. A mai este a búcsúbulival ér véget és holnap este már otthon vagyunk.”

IMG_4520

 

 

2015.05.04.

Végvári Ferenc és Bugyi József: „A délelőtti 5 órás buszozás után érkeztünk meg Athénba. Egy kis tengerparti strandolás indultunk a hivatalos megnyitóra a 2004-es olimpia egyik helyszínére. A megnyitó után készült a kép, amelyen a magyar delegációt megtisztelte Rosa Mota, a szöuli olimpia női maratonfutó bajnokával. A szállás remek, gyönyörű helyen a tengerparton.”

Horváth Éva csapatvezető: „Tegnapi nap megjártuk az ókori Olympia városát, gyerekek barátságos futóversenyen vehettek reszt az ókori stadion helyszínen, délután vegyes csapatokban fociztak, majd este a polgármester köszöntőjét követően görög néptáncot nézhettünk próbálhattunk ki. Most úton vagyunk Athénba, 4,5 órás buszos utazás vár ránk.”

IMG_4161

2015.05.02.

Hosszú és fárasztó utazás után megérkezett a 2. Európai játékok helyszínére, Athénba a Magyar Diáksport Szövetség delegációja.

Idén második alkalommal kerül megrendezésre Görögországban az ISF Educational Games elnevezésű rendezvénye. Hazánkat a nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium csapata képviseli, akiknek a mai napon lehetősége adódott arra, hogy az ókori Olimpia Stadionjában megismerkedhessen az ókori sportágakkal és az olimpiai eszmékkel.

IMG_4193

A magyar delegáció tagjai.

Leányok: Sitku Renáta, Thold Krisztina, Pinhasov Ráhel, Kardosi Blanka

Testnevelő, felkészítő: Végvári Ferenc

Fiúk: Imre Tibor, Mixtai István, Kovács Máté, Szemán Szilárd

Testnevelő, felkészítő: Bugyi József

Tolmács: Gebri Márta

Csapatvezető: dr. Horváth Éva Helga

A nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium, mint a 2013/2014. tanév középiskolai pontverseny győztes iskolája részesült abban a jutalomban, hogy a Magyar Diáksport Szövetség finanszírozásában részt vehet az athéni SF Educational Games rendezvényen.

 

Az ISF honlapja: KATT

 

Az esemény Facebook oldala: KATT

 

 

 

 

 

  • APP

    APP
  • Bajnokká válni – videó

    BAJNOKKÁ VÁLNI (Diákolimpia® Himnusz)

  • Covid

    COVID INTÉZKEDÉSEK
  • Shop

    Országos Diákolimpia
  • Social

  • Partnerek hu

    Támogató

    Partnerek Partnerek Partnerek Partnerek
  • Támogatók

    Partner

    Támogató