Kis Iskolák Sportversenye Diákolimpia® Országos Döntő – Kézilabda, Labdarúgás – Sorsolás

„Kováts Tibor Emlékverseny” Békéscsaba, 2015. június 22-25.

A Békéscsabán, 2015. június 22-25. között megrendezésre kerülő Kis Iskolák Sportversenye Diákolimpia® Országos Döntőn atlétika, leány kézilabda és fiú labdarúgás sportágakban indulhatnak azok a 200 fő tanulólétszám alatti iskolák, amelyek megyebajnoki címet szereztek sportáguk versenyén, vagy az atlétika egyéni számokban a dobogó második fokára állhattak fel.

Kézilabdában 15, a labdarúgásban 17 köznevelési intézmény gárdája vesz részt a két hét múlva kezdődő békéscsabai finálén.

A Magyar Diáksport Szövetség hivatalos helyiségében 2015. június 09-én (kedd), 12.30 órakor nyilvános sorsolást tartottunk a csoportbeosztásokra. A sorsolásnál figyelembe vettük, hogy az atlétikai versenyszámokban érdekelt iskolák elkerüljék az időpont ütközést.
A sorsoláson részt vett és a sorsolást felügyelte Pinnyey Richárd, az MDSZ Diákolimpia Bizottság Labdarúgás Albizottság tagja, valamint Horváth Ildikó, az MDSZ munkatársa.

20150609_133302

 

Kis Iskolák Sportversenye Diákolimpia® Országos Döntő – Forgatókönyv (pdf) – KATT módosítva 2015.06.11-én

Kis Iskolák Sportversenye Diákolimpia® Országos Döntő – Nevezések az országos döntőre (excel) – KATT módosítva 2015.06.11-én (atlétika egyéni versenyszámokban Csongrád II. versenyzőivel)

 

„Kováts Tibor Emlékverseny”

Kováts Tibor, a Békés Megyei Diáksport Tanács titkára, és édesapja kezdeményezésére indult útjára 15 évvel ezelőtt a „Kis iskolák sportversenye” rendezvénysorozat.

„A megyei döntőkön mindig a városi, nagy tanulólétszámmal, jó személyi és tárgyi feltételekkel rendelkező iskolák aratták le a babérokat. A kis iskolák tanulói egyéni sportágakban eljutottak ugyan a megyei döntőig, de sikerélményhez nem jutottak, viszont csapatsportágban soha sem tudtak részt venni megyei viadalokon. Ezért elhatároztuk, hogy a 250, majd 200 fő tanulólétszám alatti oktatási intézményeknek szervezünk versenyeket. Megszületett a versenyprogram, amely kapcsán nem csupán beszéltünk az esélyegyenlőségről, hanem konkrét lépések is történtek. Versenyzési lehetőséghez jutottak a kis iskolák diákjai, és ami ugyancsak rendkívül fontos, e program kapcsán sikerélményhez, közösségi élményhez is juttattuk a gyerekeket!” – idézte fel a kezdeteket a sportverseny egykori megálmodója.

A Magyar Diáksport Szövetség felkarolta a kezdeményezést, és a 2000/2001. tanévben lány és fiú atlétika, lány kézilabda és a fiú labdarúgás sportágakban Békéscsabán megrendezte az első diákolimpiai országos döntőt. A „Kis iskolák sportversenye” országos döntője ma már az egyik legnagyobb létszámú és legnépszerűbb diákolimpiai események közé tartozik.

kovats_tibor_20061028

A 2014/2015. tanévi országos döntőre az ország 17 megyéjéből 124 iskola, közel kilencszáz fő képviselője érkezik Békéscsabára.


 

 

  • APP

    APP
  • Bajnokká válni – videó

    BAJNOKKÁ VÁLNI (Diákolimpia® Himnusz)

  • Covid

    COVID INTÉZKEDÉSEK
  • Shop

    Országos Diákolimpia
  • Social

  • Partnerek hu

    Támogató

    Partnerek Partnerek Partnerek Partnerek
  • Támogatók

    Partner

    Támogató