Atlétikával indul a 2021/2022. tanévi Diákolimpia® versenyszezonja

Október 12-13.-án zajlik az Atlétika Ügyességi és Csapatbajnokság Diákolimpia® országos döntője Kecskeméten.

Első nap a III-IV. korcsoportos, második nap az V-VI. korcsoportos tanulók mérik össze tudásukat. A megyei döntőkből a legjobb átlaggal rendelkező csapatok kerültek meghívásra az országos döntőbe; magasugrásban 8 csapat, a többi ügyességi számban 12, míg a váltókban 16 csapat.

Idén közel 12 000 tanuló és 1728 csapat nevezett a sportágban, közülük 128 iskola képviselteti magát 283 csapattal az országos döntőn.

A rendezvény házigazdája: Bács-Kiskun Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület

Helyszín: Kecskeméti Atlétikai Centrum (6000 Kecskemét, Olimpia utca 1.)

Időpont: III-IV. korcsoport: 2021. október 12. (kedd)

V-VI. korcsoport: 2021. október 13. (szerda)

Program:

08:00 – Jelentkeztetés

10.30:  Megnyitó

11:00 – 18:00 Verseny

(Eredményhirdetés az adott versenyszám befejezését követően folyamatosan)

A III-IV. korcsoportba a 2007-2010 között születettek, az V-VI. korcsoportba pedig a 2002-2006 között született tanulók tartoznak.

 

Csapatverseny: a csapatok létszáma az ügyességi számokban 5 fő, a váltófutásoknál 4 fő (kivéve a 10 x 200 m-es váltófutást, mely egy speciális vegyesváltó, ahol 5 fiú és 5 leány alkot egy csapatot).

Az ügyességi számokban a csapateredmény meghatározásához az 5 főből a 4 legjobb eredményt elérő versenyző eredménye számít. A csapateredmény akkor lesz érvényes, ha 4 versenyzőnek értékelhető eredménye van. A legmagasság átlag nyer. A váltóknál – értelemszerűen- a legjobb időt elérő lesz a győztes csapat.

Vajon sikerül az V-VI. korcsoportos fiú svédváltóban a Győri SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikumnak zsinórban harmadszor is elnyerni a bajnoki címet? És a III-IV. korcsoportban leány kislabdahajításban a tavalyi 1. és 2. helyezett Tata, Kőkúti Általános Iskola és Békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola ismét bekerült a legjobb 12 közé? Most vajon ki hajít messzebbre, és az elég lesz-e a győzelemhez?

A verseny facebook eseményét erre a linkre kattintva érhetitek el.

  • APP

    APP
  • Bajnokká válni – videó

    BAJNOKKÁ VÁLNI (Diákolimpia® Himnusz)

  • Covid

    COVID INTÉZKEDÉSEK
  • Shop

    Országos Diákolimpia
  • Social

  • Partnerek hu

    Támogató

    Partnerek Partnerek Partnerek Partnerek
  • Támogatók

    Partner

    Támogató