Varsó már készülődik atlétáink fogadására

VIII. International Children’s Athletics Games, 2013.09.01.

Idén 8.alkalommal kerül megrendezésre Varsóban az International Children’s Athletics Games.

Ezen a megmérettetésen eredetileg a visegrádi négyek országainak versenyzői találkoztak, de 2007-től már kibővülve, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Észtország, Lettország, Litvánia, Ukrajna és Magyarország legjobb 11-13 éves gyermek válogatott csapatai versenyeznek. A verseny fő szervezője, „atyja”, Marian Voronin, a 60 m-es síkfutás hatszoros fedettpályás Európa Bajnoka, fő támogatója a visegrádi négyek sportbizottsága.
A versenyszámok: 60 m, 300 m, lányoknak 600 m, fiúknak 1000 m, magasugrás, távolugrás és kislabdahajítás. Három korcsoportban zajlanak a versenyek, a mindenkori 11-12-13 éves korosztály részvételével. Idén a 2000-2001-2002-ben születetteken a sor. Minden csapatból, minden versenyszámban csak és kizárólag egy versenyző szerepelhet, így áll össze a 36-fős versenyzői gárda. Az egyéni eredmények összesítése adja a csapatvégeredményt. A legkiemelkedőbb eredményeket különdíjjal jutalmazzák a szervezők.
A magyar csapat minden eddigi találkozón dobogón végzett, 2010-ben és 2011-ben csak minimális pontszámmal maradtunk el a győztes lengyelektől. 2012 áttörést hozott, sikerült legyőzni mind a nyolc csapatot és a dobogó legfelső fokán végzett válogatottunk. (Lengyelországban egyébként több mint négyezer! versennyel válogatnak a viadalra és az egész országot megmozgatják annak érdekében, hogy a legjobb csapatukat delegálják.)
A Magyar Gyermek Atlétikai Válogatottat Bencsik Pali bácsi állítja össze, az adott év diákolimpiai versenyei, a magyar bajnokságok, nemzetközi versenyek és a felkészülési versenyek eredményei alapján. Idén augusztus 1.-jén kerül kihirdetésre a gyermek válogatott keret. A korábbi csapatból azóta többen értek el korosztályos világversenyeken kimagasló eredményeket. Donyeckben az Ifjúsági VB-n R. Tóth Norbert gerelyhajításban ezüstérmet szerzett, Utrechtben az Eyof-on Tóth Lili Anna 2000 m-es akadályfutásban, Halász Bence kalapácsvetésben és diszkoszvetésben lett aranyérmes, Ferenczi Melinda 200 m-es síkfutásban ezüst-, Szabó Dániel 100 m-es síkfutásban bronzérmet szerzett. A juniorok hamarosan kezdenek Rietiben, reményeink szerint szintén eredményesen szerepelnek az EB-n.

Varsói beharangozónkat hamarosan folytatjuk…

  • APP

    APP
  • Bajnokká válni – videó

    BAJNOKKÁ VÁLNI (Diákolimpia® Himnusz)

  • Covid

    COVID INTÉZKEDÉSEK
  • Shop

    Országos Diákolimpia
  • Social

  • Partnerek hu

    Támogató

    Partnerek Partnerek Partnerek Partnerek
  • Támogatók

    Partner

    Támogató