Felvételi többletpontokat ér a diákolimpián szerzett érem

Az idei tanévben már felvételi többletpontokat kapnak azok a tanulók, akik a Diákolimpia® országos döntőiben érmet nyernek.

Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) elnöke szerdán a Puskás Ferenc Stadionban, az atlétikai ügyességi és váltó csapatbajnokság hivatalos megnyitóján elmondta: a szövetség megújításának egyik eredménye, hogy a diákolimpia idén már tanulmányi versenynek számít, s a számok első három helyezettje 10 felvételi többletpontot kap majd. “A Diákolimpia® megújult külsőt, új arculatot és új weboldalt is kapott, arra pedig különösen büszkék vagyunk, hogy az idén Áder János köztársasági elnök a verseny fővédnöke” – jelentette ki Balogh Gábor.

Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár a köszöntőbeszédében azt mondta, a sport “csodaszer”, amely kiemeli a sportolókat a szürke hétköznapokból. “A mindennapos testnevelés bevezetésével és a diákolimpia támogatásával azt szeretnénk elérni, hogy a gyerekek átérezzék a sportolás szépségét” – közölte az államtitkár, aki hangsúlyozta, hogy a sportsikerek eléréséig vezető út sokszor fájdalmas és küzdelmes, ugyanakkor a sport egyebek között arra is megtanítja a gyerekeket, hogy “tenni kell a dolgukat” a jó eredmények eléréséhez.

Az MDSZ 27. alkalommal rendezi meg a diákolimpiát, amelyen összesen 270 ezer gyerek vesz részt évente. Az atlétikai országos döntőben kedden és szerdán két korcsoportban 15 megye 1500 sportolója versenyez a Puskás Stadionban.

(MTI)

 • Bajnokká válni – videó

  BAJNOKKÁ VÁLNI (Diákolimpia® Himnusz)

 • Covid

  Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia Játékfelület
 • Országos Diákolimpia

  Országos Diákolimpia
 • Social

 • Partnerek hu

  Partnerek

  Partnerek

   

   

  Partnerek

   

  Partnerek