Az év legjobb sportlétesítménye lett a Kecskeméti Fürdő

kecskemet-sportuszoda-termalfurdo-08

A Diákolimpia® országos úszó döntőinek helyszíne nyerte el idén a Sportlétesítmények Magyarországi Szövetsége által alapított emlékdíjat.

Immár hagyomány, hogy az 1991-ben létrejött Sportlétesítmények Magyarországi Szövetsége évente egyéni és szervezeti kitüntetéséket ad át évzáró ülésén. A sportlétesítmények érdekében kifejtett eredményes tevékenységet személyeknek a Takács Tamás Emlékdíj (a szervezet tragikus körülmények között elhunyt korábbi vezetője), míg a tagszervezeteknek, önkormányzatoknak, fenntartóknak a Sportlétesítményekért Kitüntető Díj odaítélésével ismeri el. Ez utóbbit kapta meg idén Kecskemét.

Múlt héten Budapesten, a Puskás Ferenc Stadionban képviselték Kecskemétet Nagypál Sándor, Zámbori Péter, a Hírös Sport Nonprofit Kft. igazgatója, valamint Ludvig Zoltán edző. Ők vehették át a megtisztelő elismerést.

A szövetség elnöke a díj átadásakor az indoklásában elmondta, hogy ebben az évben az elnökségben ellenszavazat nélkül támogatták a kecskeméti Önkormányzat kitüntetését. Ezzel megszavazva a kecskeméti uszodát az év legjobb sportlétesítményének. A Sportlétesítmények Magyarországi Szövetsége elnöke hozzátette: minden évben óriási viták szoktak lenne a döntést megelőzően, ez azonban idén nem így volt. Segítette az egyhangú döntést, hogy tavaly a Kecskeméti Fürdőben tartották a közgyűlésüket, és pozitív irigységgel, valamint elismeréssel szóltak a létesítményről. Ez vezetett oda idén a vita nélküli döntéshez.

Nagypál Sándor elmondta, hogy a díj átvételekor több magyar sportlétesítmény vezetőjével is beszélgetett. A pécsi létesítményeket üzemeltető nonprofit kft. vezetője, Vári Attila, olimpiai, világ és Európa bajnok vízilabdázó például azt mondta, hogy mind a fürdőzők, mind pedig a sportolók számára kiváló létesítmény a kecskeméti. Nagypál Sándor pedig a kecskeméti közgyűlésen ehhez hozzátette: személyes meggyőződése is az, hogy Európa és a világ legszínvonalasabb sportlétesítménye a Kecskeméti Fürdő. Ezért mindenkinek csak ajánlani tudja, hogy próbálja ki és rendszeresen használja. A fürdő üzemeltetőjének, a Hírös Sport Nonprofit Kft-nek pedig köszöni a színvonalas munkát.

forrás: http://www.kecskemeti-hirhatar.hu

  • APP

    APP
  • Bajnokká válni – videó

    BAJNOKKÁ VÁLNI (Diákolimpia® Himnusz)

  • Covid

    COVID INTÉZKEDÉSEK
  • Shop

    Országos Diákolimpia
  • Social

  • Partnerek hu

    Támogató

    Partnerek Partnerek Partnerek Partnerek
  • Támogatók

    Partner

    Támogató