Elfogadásra kerültek a Diákolimpia® országos döntőinek helyszínei

érmek-kicsi-320x240

A Magyar Diáksport Szövetség elnöksége 2013. november 14-én tartotta meg ülését, melynek napirendi pontjai között szerepelt a diákolimpiai országos döntők helyszíneinek kijelölése. Az MDSZ Diákolimpia Bizottság előterjesztését az elnökség egyhangú szavazással hagyta jóvá.

A kézilabda, kosárlabda, labdarúgás és röplabda versenyeire Pécsre várják a III. korcsoport legjobbjait, míg a IV., V., és VI. korcsoportosok labdajátékainak országos döntőinek más-más település – Győr, Dunaújváros, Miskolc, Debrecen, Nyíregyháza és Zalaegerszeg – ad otthont.
Az úszók valamennyi korcsoportos országos döntőinek résztvevőit Kecskemét, míg a második alkalommal megrendezésre kerülő Kosárlabda B33-as csapatokat Sopron látja vendégül.
A labdarúgók Fonyódligeten és Pécsett, míg az ország legjobb alapfokú iskoláinak futsalos csapatai Zalaegerszegen, középiskolás együttesei pedig Békéscsabán szerepelnek.
Budapest nemcsak az atlétikai országos döntők helyszíne lesz, a fővárosban fogják megrendezni az asztaliteniszezők és a tornászok diákolimpiai döntőit, és ide várják a Szellemi Diákolimpia® legjobb korcsoportos csapatait is.
A Kispályás Floorball Diákolimpia® országos döntője még sosem került megrendezésre Komáromban, 2014. januárjában az „erődök városában” 96 iskolacsapat fog megmérkőzni a diákolimpiai bajnoki címért.
Hajdú-Bihar megyében még további két sportág fináléjára kerül sor, Hajdúböszörmény a Játékos sportverseny, míg Debrecen a csak iskolai keretek között röplabdázó középiskolások versenyének házigazdája lesz.
Érdekesség, hogy a Kis iskolák sportversenye, valamint az első ízben meghirdetett strandkézilabda és strandlabdarúgás, a strandröplabdával egyetemben Zánkán kerül megrendezésre, így az MDSZ igazi sportfesztivál keretében zárja majd a 2013/2014-es tanévet.

30/2013 (XI.14.) Elnökségi Határozat a 2013/2014. tanévi Diákolimpia országos döntő helyszíneinek meghatározásáról

  • APP

    APP
  • Bajnokká válni – videó

    BAJNOKKÁ VÁLNI (Diákolimpia® Himnusz)

  • Covid

    COVID INTÉZKEDÉSEK
  • Shop

    Országos Diákolimpia
  • Social

  • Partnerek hu

    Támogató

    Partnerek Partnerek Partnerek Partnerek
  • Támogatók

    Partner

    Támogató