Gymnasiade 2013

hírkép-320x240

A Nemzetközi Iskolasport Szövetség (ISF) brazil tagszervezete 2013. november 27. és december 4. között Brazíliavárosban látja vendégül a világ legjobb középiskolás atlétáit, tornászait, úszóit a négyévente megrendezésre kerülő Gymnasiade versenyén.

Az ISF elsődleges célkitűzései között szerepel a diáksport támogatása. A cél, hogy az iskoláskorú, 13–18 éves fiatalokat egymás kölcsönös elfogadására építő versenyre ösztönözze. Ennek érdekében kiemelkedő feladata különböző sportágakban nemzetközi sportesemények megszervezése. Ilyen események az ISF iskolai világbajnokságok a különböző sportágakban (labdarúgás, futsal, kézilabda, röplabda, úszás, mezei futás, sí stb.) valamint az olimpiához hasonlóan négyévente megrendezésre kerülő Gymnasiade, mint a középiskolás korosztály legkiemelkedőbb nemzetközi versenye.

A Magyar Diáksport Szövetség delegációja rendszeres résztvevője a Gymnasideknak. A legutóbbi, 2009-ben, Dohában megrendezett eseményen a magyar versenyzők két arany-, két ezüst- és négy bronzérmet szereztek, valamint egy negyedik és két ötödik helyezést is elértek. Olyan, később felnőtt szinten is kiemelkedő eredményeket elérő sportolók vettek már részt Gymnasiade-n, mint Hídvégi Vid (torna, olimpiai 8. helyezett), Deák Nagy Marcell (atlétika, EB ezüstérmes, Universiade győztes).

Az idei, 15. Gymnasiadén hazánk diáksportját a szertornászok és az aerobikosok, valamint az úszók képviselik. Az eseményen 37 ország mintegy 3000 versenyzője vesz részt.

A Gymnasiade eseményeiről, eredményeiről folyamatosan tudósítunk!

  • APP

    APP
  • Bajnokká válni – videó

    BAJNOKKÁ VÁLNI (Diákolimpia® Himnusz)

  • Covid

    COVID INTÉZKEDÉSEK
  • Shop

    Országos Diákolimpia
  • Social

  • Partnerek hu

    Támogató

    Partnerek Partnerek Partnerek Partnerek
  • Támogatók

    Partner

    Támogató