Iskolai világbajnokság Budapesten

mezei-futo-vb-helyszin-900x628

A 22 magyar érmet hozó Gymnasiade (középiskolás világjátékok) után újabb sikert értünk el Brazíliában:

Budapest rendezi a mezei futó iskolai világbajnokságot 2016-ban – döntötte el a Nemzetközi Iskolasport Szövetség Végrehajtó Bizottsága csütörtökön, Brazíliában tartott ülésén.

A Magyar Diáksport Szövetség pályázott az esemény lebonyolítására a nemzetközi szövetségnél, amely végül úgy határozott, hogy a magyar fővárosnak adja ezt a lehetőséget – sajnos az iskolai kézilabda világbajnokságot nem sikerült elnyerni. Ezáltal a 2007-es iskolai úszó világbajnokság után, majdnem 10 esztendővel ismételten hazánk láthatja vendégül az diáksport elitjét.
A helyszíni prezentáció során a 21 végrehajtó bizottsági tagot kellett meggyőzni arról, hogy az esemény rendezési jogára Magyarország a legalkalmasabb. A testületben hazánkat Martinek János, olimpiai- és világbajnok korábbi öttusázó képviselte, a pályázatot a magyar delegációt vezető, szintén olimpiai- és világbajnok Kovács Koko István mutatta be a nemzetközi szövetség tisztségviselőinek. Az eseményt a Városligetben rendezi majd az MDSZ.

A pályázattal kapcsolatban Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár, a rendező város főpolgármestere, Tarlós István, valamint a Magyar Atlétikai Szövetség is támogatásáról biztosította a Magyar Diáksport Szövetséget. Az iskolai világbajnokság megrendezése illeszkedik a megújult Magyar Diáksport Szövetség célkitűzéseihez: a sportágak népszerűsítése, minél több fiatal megnyerése a sportos, mozgásban gazdag, egészséges életmódnak.

  • APP

    APP
  • Bajnokká válni – videó

    BAJNOKKÁ VÁLNI (Diákolimpia® Himnusz)

  • Covid

    COVID INTÉZKEDÉSEK
  • Shop

    Országos Diákolimpia
  • Social

  • Partnerek hu

    Támogató

    Partnerek Partnerek Partnerek Partnerek
  • Támogatók

    Partner

    Támogató