ISF Iskolai Röplabda Világbajnokság, Portugália, 2014. április 9–17.

ISF-volleyball2-900x629

A portugáliai Espinho & Santa Maria da Feira-ban a Nemzetközi Iskolasport Szövetség vezérkara és a portugáliai város vezetői jelenlétében 2014. január 10-én tartották meg az Iskolai Röplabda Világbajnokság sorsolását.

A rendezők végül a lányoknál 29, a fiúknál 28 nemzet nevét húzták ki a „kalapokból”, figyelembe véve az előző évek helyezési sorrendjét is.

A magyar iskolacsapatok négycsapatos csoportba kerültek, a lányoknak spanyol, liechtensteini és portugál ellenfél jutott, míg a fiúknak a brazilokkal, az osztrákokkal és szintén a házigazda portugálokkal kell megküzdeniük, hogy a középdöntőbe kerülhessenek.

Simonné Kutas Zita, a kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium testnevelője kedvezőnek tartja a sorsolást, egyben örül annak a korcsoport-módosításnak, ami után az ISF engedélyezi az 1996-os születésűek részvételét az iskolai sportági világbajnokságokon. Bár jelenleg Duduka Ingrid, az iskola egyik legjobb játékosa épp sérülésből lábadozik, a Tanárnő bízik felépülésében és abban, hogy a felsőházi mérkőzéseken a csapattagok tudásuk legjavát fogják nyújtani a minél előkelőbb helyezés elérése érdekében.

Liszi Ferenc, a dunaújvárosi Hild József Szakközépiskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium testnevelője bízik tanítványaiban, annak ellenére, hogy két legjobb játékosa nélkül – akik korosztályos Eb-re készülnek a válogatottal – lesz kénytelen részt venni az iskolai világeseményen. A Tanár úr fiatal csapatát képesnek tartja arra, hogy csoportjukból továbbjutva közvetlenül az élvonal mögött végezzenek.

  • APP

    APP
  • Bajnokká válni – videó

    BAJNOKKÁ VÁLNI (Diákolimpia® Himnusz)

  • Covid

    COVID INTÉZKEDÉSEK
  • Shop

    Országos Diákolimpia
  • Social

  • Partnerek hu

    Támogató

    Partnerek Partnerek Partnerek Partnerek
  • Támogatók

    Partner

    Támogató