Játssz szívvel, játszd tiszta eszközökkel!

E hét végén két labdajáték diákolimpiai országos döntőjét rendezik a sportágak két hazai fellegvárában, Győrben és Pakson, ahol a szikrázó játék mellett, reményeink szerint sportszerű küzdelemben avatnak majd bajnokokat.

 

A VI. korcsoportos Kézilabda Diákolimpia® országos döntője Győrben és Ikrényben kerül megrendezésre, ahova a megyei/budapesti döntők, majd az országos elődöntők 98 fiú és 96 lány csapatai közül a legjobb 8-8 együttes jutott.

Győr – mint a jelentős kézilabdás világesemények rendezője – nem először ad otthont a legjobb iskolacsapatok végső megmérettetésének. Az elmúlt tanévben, valamint 2005-ben a IV. korcsoportosok, 2002-ben és 2007-ben az V. korcsoportosok, 2008-ban és 2010-ben a végzősök küzdhettek meg a diákolimpiai bajnoki címekért és a további helyezésekért.

Győrbe, „a folyók városába”, és Ikrénybe, „a Rába parti faluba” az ország legkülönbözőbb pontjaiból érkeznek a bajnokjelöltek, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Pest, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Veszprém megye, valamint Budapest reprezentánsai.

A lányok csoportmérkőzései, illetve a fiú és lány keresztjátékok, az elődöntők, valamint a döntők az ikrényi Városi Sportcsarnokban, a fiúk csoportmérkőzései, az 5-6., és 7-8. helyekért a helyosztó mérkőzések a győri Krúdy Gyula Gimnázium Tornacsarnokában lesznek.

A megnyitót, majd a meghívottak részére a fogadást, a Móra Ferenc Általános és Középiskolában tartják pénteken 19.45 órakor, majd másnap 8.00 órakor folytatódnak tovább a küzdelmek, az eredményhirdetésre vasárnap 13.45-órakor kerül sor Ikrényben.

 

Tolna megye sportéletében a kosárlabda mindig is megkülönböztetett figyelemben részesült, hiszen a paksi Atomerőmű Sportegyesület férfi szakosztálya, valamint a szekszárdi Atomerőmű KSC lányai által produkált eredmények pozitív hatással vannak a megye diáksportjára, amely egyben a sportág legnagyobb utánpótlásbázisát is jelenti.

A Tolna Megyei Diáksport Tanács 2002-ben, 2004-ben, valamint 2006-ban már volt házigazdája Pakson a több mint 30 csapatot felvonultató V-VI. korcsoportos „Amatőr” Kosárlabda Diákolimpia® országos döntőinek, 2012 júniusában pedig az V. korcsoportos országos döntőt rendezték meg, magas színvonalú szakmai hozzáértésről téve bizonyságot.

Paks ismét kiváló házigazdája kíván lenni a holnap kezdődő VI. korcsoportos Kosárlabda Diákolimpia® országos döntőnek, ahol 156 nevezett csapat közül, az előversenyeket követően az ország legjobb 8 lány- és 8 fiúcsapata lép pályára a Makovecz Imre által tervezett ASE-Csarnokban, illetve az Energetikai Szakközépiskola impozáns Csarnokában.

Csütörtökön a technikai értekezletet, majd a sorsolást követően, 18.00 órakor kerül sor az ünnepélyes megnyitóra az ESZI csarnokban, majd pénteken 8.00 órakor elkezdődik a középiskolások versenye.

 

 

  • APP

    APP
  • Bajnokká válni – videó

    BAJNOKKÁ VÁLNI (Diákolimpia® Himnusz)

  • Covid

    COVID INTÉZKEDÉSEK
  • Shop

    Országos Diákolimpia
  • Social

  • Partnerek hu

    Támogató

    Partnerek Partnerek Partnerek Partnerek
  • Támogatók

    Partner

    Támogató