Amatőr Röplabda Diákolimpia® országos döntő csoportbeosztása

Debrecen 2015. április 17-19. között várja a XIV. Amatőr Röplabda Diákolimpia® országos döntő 40 iskolacsapatát, melynek csoportbeosztásait sorsoltuk ma ki a Magyar Diáksport Szövetség országos központban.

A sorsoláson részt vett Sáfrán Ferenc, az MDSZ Diákolimpia Bizottság Röplabda Albizottság vezetője, Molnár János, a veszprémi Lovassy László Gimnázium képviselője, valamint Horváth Ildikó, az MDSZ szakreferense.

Az idei tanévben 116 fiú- és 154 leánycsapat nevezett a megyei/budapesti bajnokságokon, ahonnan a megyebajnokok és meghívottak versenyét rendezik Hajdú-Bihar megye központjában április közepén, 20 leány- és 20 fiúcsapat részvételével.

Mind a leányoknál, mind a fiúknál 2-2 megye nem küldött csapatot az országos versenyre, így a meghívási kérelmek alapján a legtöbb csapattal rendezett megyei/budapesti II. helyezettek jutottak az országos „huszasok” mezőnyébe.

A leányoknál külön mérkőzést játszott a döntőbe kerülésért március 24-én a megyei/budapesti bajnokságot 14-14 csapattal rendező Budapest és Pest megye II. helyezett csapata.

A szerdai mérkőzésen a váci Boronkay György Műszaki Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium tornacsarnokában a hazai boronkaysok és a budapesti Ward Mária Általános Iskola és Gimnázium leánycsapatai léptek pályára.

Az első mérkőzés szoros eredményt hozott, amiben a 2-0-ra vezető fővárosiak végül 3-2-es vereséget szenvedtek. A második mérkőzésen a váciak 3-0-ra győztek, így ők várhatják a holnapi, a debreceni országos döntő csoportbeosztásának sorsolását.

Az országos döntőre kvalifikáló mérkőzéseken Oláh Balázs és Szabó Attila, első osztályú minősítéssel rendelkező játékvezetők működtek közre.

Szlávik Boglárka: „A Ward Mária csapata nagy reményekkel jött Vácra, hogy megnyerjük a Váciak elleni meccset, és ezzel tovább jussunk az országos döntőbe. Az első két nyert szettük után úgy éreztük miénk a győzelem, és sajnos így estünk bele abba a hibába, hogy nem tettük oda magunkat a többi szettnél. Gratulálunk a boronkaysoknak!”

Székely Blanka: „Ez a selejtező volt a negyedik nagy megmérettetése a Boronkay csapatának. Nagy küzdelmek árán sikerült bejutnunk az országos döntőbe, ami egy hatalmas sikerélmény a lányoknak. Köszönjük a játéklehetőséget a Magyar Diáksport Szövetségnek és a jó játékot ellenfelünk részéről.”

Eredmények az országos döntőbe kerülésért:
Vác, Boronkay – Budapest Ward 3-2 (-17, -24, 25, 18, 8)
Budapest, Ward  – Vác, Boronkay 0-3 (23, 12, 12)

 

Országos döntő csoportbeosztás (pdf) – KATT

 

 

  • APP

    APP
  • Bajnokká válni – videó

    BAJNOKKÁ VÁLNI (Diákolimpia® Himnusz)

  • Covid

    COVID INTÉZKEDÉSEK
  • Shop

    Országos Diákolimpia
  • Social

  • Partnerek hu

    Támogató

    Partnerek Partnerek Partnerek Partnerek
  • Támogatók

    Partner

    Támogató