Röplabda Diákolimpia® V. korcsoportos országos döntő – Frissítve: „aranyos” Andrássy és Hild

Szeged – József Attila Általános Iskola és Speciális Szakiskola,  2015. április 24-25-26. (péntek, szombat, vasárnap)

 

2015.04.26., Az eredményhirdetésen Joób Márton háromszoros kenu világbajnok, olimpikon, az önkormányzat sportbizottságának elnöke, Horváth András városi sportigazgató, valamint Huszta Péter, a Csongrád Megyei Diáksport Egyesület főtitkára adta át az érmeket és az okleveleket, valamint a különdíjasoknak a megérdemelt díjakat.

Bezdán István, a diákolimpiai országos döntő versenybizottságának elnöke és Huszta Péter emlékserleget nyújtott át Ducsai Gézának, a Radnóti Miklós Gimnázium nyugalmazott testnevelő tanárának több évtizedes munkájának elismeréséért, aki a „radnótis” lányoknak idén is szakmai segítséget nyújtott, hogy minél sikeresebben szerepeljenek a hazai rendezésű országos döntőn.

Az esemény Facebook oldalán folyamatosan közöljük az eredményeket és ide várjuk hozzászólásaikat is: https://www.facebook.com/events/394243240783115

 

Végeredmény (pdf) – KATT

 

 

Szeged – József Attila Általános Iskola és Speciális Szakiskola,  2015. április 24-25-26. (péntek, szombat, vasárnap)

A Röplabda Diákolimpia V. korcsoport megyei/budapesti bajnokságain az idei tanévben 92 iskolacsapat vett részt (Leányok: 63 csapattal; Fiúk: 29 csapattal), melynek előversenyeit követően ma a nemenkénti legjobb 8-8 együttes lép pályára a szegedi volt Lila iskola tornacsarnokában kialakított három pályán. Az ideális feltételeket biztosító Csongrád megyei szakemberek közel kétszáz fős versenyzői létszámmal rendezik a korcsoport döntőjét, melynek a továbbtanuláshoz megszerezhető pluszpontokon kívül az is a tétje, mely iskolacsapatok képviselhetik hazánkat a Belgrádban, 2016. június 25-július 03. között megrendezésre kerülő ISF Iskolai Röplabda Világbajnokságon.

A korcsoportok egymásra épülését és a szakmai munka folyamatosságát mutatja, hogy a lányoknál a kecskeméti Katona József Gimnázium, a békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium, a kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium, a gödöllői Török Ignác Gimnázium és a nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium csapatai a VI. korcsoport mellett itt az V. korcsoportban is meghatározó játékerőt képviselve veszik fel a küzdelmet a legfényesebb éremért.

A fiúknál a dunaújvárosi Hild József Szakközépiskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium, valamint a kecskeméti Humán Középiskola, Szakiskola és Kollégium Széchenyi István Idegenforgalmi, Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskolája és a szintén kecskeméti Műszaki Szakközépiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium „aranyos” csatározásába elsősorban a debreceni Fazekas Mihály Gimnázium és a szolnoki Széchenyi István Gimnázium együttese lehet a „nevető harmadik”, de meglepetést okozhat a gödöllői Török Ignác Gimnázium, a szombathelyi Műszaki Szakközépiskola és a budapesti Piarista Gimnázium gárdája is.

  • APP

    APP
  • Bajnokká válni – videó

    BAJNOKKÁ VÁLNI (Diákolimpia® Himnusz)

  • Covid

    COVID INTÉZKEDÉSEK
  • Shop

    Országos Diákolimpia
  • Social

  • Partnerek hu

    Támogató

    Partnerek Partnerek Partnerek Partnerek
  • Támogatók

    Partner

    Támogató