A világelső női kézilabda csapatának otthonában versenyeztek a legjobb középiskolás kézilabdások

A hazai női kézilabda „szentélye”, Győr adott otthont 2020. január 23-26. között a 2019/2020. tanévi Kézilabda „A” kategória Diákolimpia® Országos Döntőjének. A négy napos versenyen az ország legjobb középiskolás leány- és fiú csapatai mérkőztek meg a diákolimpiai bajnoki címekért.

A tornát a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) megbízásából a Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Kulturális, Sport és Városmarketing Főosztály Sport Osztálya szervezte. A 253 nevező csapat közül az országos döntőbe 8-8 fiú és leány csapat jutott be, több mint 200 iskolás. A küzdelmek kiemelkedő színvonalat képviseltek, hiszen a Nemzeti Kézilabda Akadémia fonyódi és balatonboglári gimnáziumai mind a fiúk, mind a leányok országos döntőjébe bejutottak, de a fiúknál a veszprémi és ferencvárosi, a leányoknál pedig a győri kézilabda akadémiák gimnáziumai is képviseltették magukat, akik közül többen a korosztályos nemzeti válogatottaknak is tagjai. A fiú mérkőzések a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra épülő Olimpiai Sportparkban, a leányok pedig a Győri Audi ETO szentélyében található Magvassy Sportcsarnokban zajlottak.

A csütörtöki megnyitó ünnepségen részt vett Radnóti Ákos, Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere, és dr. Erdős Dániel, az MDSZ ügyvezető igazgatója.

A versenyen megjelent Danyi Gábor a Győri Audi ETO vezetőedzője is, aki állófogadáson köszöntötte a testnevelőket, az eredményhirdetésen pedig az érmeket/díjakat Görbicz Anita, a Győri Audi ETO ötszörös BL-győztes csapatkapitánya, korábbi válogatott kézilabdázó adta át. Az edzők között számos egykori válogatott játékost és szövetségi kapitányt láthattunk, pl. Sótonyi László, Gulyás Péter, Róth Kálmán vagy Siti Beáta.

A hétvégi Kézilabda Diákolimpia® Országos Döntő legizgalmasabb pillanatairól készült képek megtekinthetők a Diákolimpia® közösségi médiaoldalán, a mérkőzések eredményei pedig a www.doeredmenyek.hu oldalon.

A fantasztikus hangulatú versenyen az alábbi iskolák szerezték meg a korcsoportok érmeit:

Dobogós helyezések
  Lányok Fiúk
I. Mátyás Király Gimnázium, Fonyód Lóczy Lajos Gimnázium, Balatonfüred
II. Siófoki SZC Mathiász János Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája, Balatonboglár Vetési Albert Gimnázium, Veszprém
III. Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium, Győr Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnázium, Budapest

 

 

  • APP

    APP
  • Bajnokká válni – videó

    BAJNOKKÁ VÁLNI (Diákolimpia® Himnusz)

  • Covid

    COVID INTÉZKEDÉSEK
  • Shop

    Országos Diákolimpia
  • Social

  • Partnerek hu

    Támogató

    Partnerek Partnerek Partnerek Partnerek
  • Támogatók

    Partner

    Támogató