Békéscsabai lányok és dunaújvárosi fiúk vitték haza a profi röplabda Diákolimpia® aranyérmeket

A legidősebb, középiskolás korosztály fiú- és lánycsapatai mérkőztek meg a 2019/2020. tanévi Röplabda Diákolimpia® Országos Döntőn Kaposváron. A profi élsport előszobájának is tekinthető versenyen a kiemelt röplabdás városok: Békéscsaba, Nyíregyháza, Kaposvár és Balatonfüred csapatai jutottak be a döntőkbe.

 A tornát a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) megbízásából a Somogy Megyei Diáksport Szövetség szervezte a röplabda egyik hazai fellegvárában, Kaposváron. Az országos versenyre 88 fiú és 126 lánycsapat nevezett, az országos döntőbe pedig a legjobb 8-8 csapat, közel 200 versenyző jutott be. Kecskemét városa kiemelkedő képviselettel rendelkezett a versenyen, hiszen két gimnáziumi csapata is bejutott a fiúknál az országos döntőbe: a Bolyai és a Katona József Gimnáziumoké, közülük a Bolyai bronzérmet is nyert. A hazaiak is tudtak szurkolni saját csapataiknak, ugyanis mind a lányoknál, mind a fiúknál szerepelt kaposvári csapat a legjobb 8 között: a Munkácsy és a Táncsics Gimnáziumok képviseletében, közülük pedig a Munkácsy csapat lett ezüstérmes a fiúk versenyében. A négynapos verseny résztvevői számára az egyik csúcsprogram minden bizonnyal az éppen csütörtökön zajló MCM Dinamit Kaposvár – Vasas Óbuda női röplabda extraliga mérkőzés meglátogatása volt, amely a hazai női röplabda rangadójának számít. A versenyzők megtekinthették továbbá az Arénában látható Kolonics Kiállítás ereklyéit is.

A mérkőzések valóban kiemelkedő színvonalon zajlottak, hiszen a fiú mezőnyben 13 utánpótlás válogatott játékos szerepelt, a lányoknál 9, továbbá 12-12 olyan fiú és lány játékos is részt vett az országos döntőn, aki a saját városa élvonalbeli felnőtt csapatában is aktív játékos. A hétvégi Röplabda Diákolimpia® Országos Döntő legizgalmasabb pillanatairól készült képek megtekinthetők a Diákolimpia® közösségi médiaoldalán, a mérkőzések eredményei pedig a www.doeredmenyek.hu oldalon.

A fantasztikus hangulatú versenyen az alábbi iskolák szerezték meg a korcsoportok érmeit:

Dobogós helyezések
  Lányok Fiúk
I. Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium Dunaújváros, Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola
II. Balatonfüredi Szent Benedek Középiskola és Kollégium Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium
III. Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium Kecskeméti Bolyai János Gimnázium

 

Különdíjasok:

Legjobb fiú ütő – Laczi Dominik, Pannon Oktatási Központ Dunaújváros

Legjobb fiú előkészítő – Tóth Máté, Munkácsy Mihály Gimnázium Kaposvár

Legtechnikásabb fiú játékos – Sümegi Kristóf, Pannon Oktatási Központ Dunaújváros

Legjobb lány ütő – Szabó Lili, Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium

Legjobb lány előkészítő – Sólyom Emese, Balatonfüredi Szent Benedek Középiskola

Legtechnikásabb lány játékos – Boskó Ágnes, Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium

  • APP

    APP
  • Bajnokká válni – videó

    BAJNOKKÁ VÁLNI (Diákolimpia® Himnusz)

  • Covid

    COVID INTÉZKEDÉSEK
  • Shop

    Országos Diákolimpia
  • Social

  • Partnerek hu

    Támogató

    Partnerek Partnerek Partnerek Partnerek
  • Támogatók

    Partner

    Támogató