Koronavírussal kapcsolatos óvintézkedések a Diákolimpia® versenyeken és a pedagógus-továbbképzéseken

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) az általa – illetve az MDSZ közreműködésével sportági szövetségek által – megrendezett Diákolimpia® megyei és országos döntők, elődöntők és körzeti döntők esetében, valamint az MDSZ által szervezett pedagógus-továbbképzések során, a koronavírus terjedésére tekintettel a versenyek eltörlését vagy elhalasztását jelenleg nem tartja indokoltnak járványügyi szempontból.

Ugyanakkor a fennálló fertőzésveszély miatt az MDSZ – összhangban a kormányzati népegészségügyi hatóságok tájékoztatásával – valamennyi Diákolimpia® verseny tekintetében kötelezően elrendeli az alábbi óvintézkedések szigorú betartását:

• Amennyiben a Diákolimpia® versenyekre készülő sportoló, vagy kisérője, illetve közös háztartásban élő családtagjaik bármelyike a verseny kezdő időpontját megelőző 14 napon belül a koronavírus közösségi terjedésével érintett, illetve karatén alá helyezett területen (jelen közlemény közzétételének időpontjában Kína, Szingapúr, Hongkong, Dél-Korea, Japán, Irán és Észak-Olaszország alábbi tartományai: Lombardia, Veneto, Emilia-Romagna, Piemont) járt, vagy fizikai kapcsolatba került olyan személlyel aki a fent felsorolt területeken tartózkodott a jelzett időtartamon belül, úgy a versenyző illetve kísérő a Diákolimpia® eseményen nem vehet részt, a versenyhelyszín területére nem léphet be.

• Amennyiben a Diákolimpia® verseny bármely részvevőjénél akut légúti fertőzés tünetei (láz, köhögés, légszomj) jelentkeznek, az érintett versenyző illetve kísérő a tünetek elmúlásáig a Diákolimpia® eseményen nem vehet részt, függetlenül attól, hogy vele kapcsolatban fennáll-e a koronavírus fertőzésének gyanúja, illetve járt-e a fentiek szerint fertőzöttnek minősülő területen.

• Mindezeken túl az MDSZ felhívja a versenyek résztvevőinek figyelmét az eseményeken a rendszeres és alapos, kézfertőtlenítő szappanos kézmosásra. Ehhez a versenyek szervezői biztosítják a szükséges eszközöket.

A fenti óvintézkedések a versenyek szervezőire, versenybírókra, egyéb közreműködőkre is kötelezően irányadók.

Természetesen a járványügyi helyzet alakulása a későbbiekben indokolttá tehet további intézkedéseket, amelyeket az MDSZ haladéktalanul megtesz a kormányzati népegészségügyi ajánlásokkal összhangban. Ennek megfelelően a Diákolimpia® versenyek esetleges elhalasztására vagy törlésére, továbbá a jelen tájékoztató módosítására vonatkozó jogot az MDSZ fenntartja, amely döntésről megfelelő időben tájékoztatja a Diákolimpia® versenyrendszer valamennyi érintettjét. Ellenkező tájékoztatásig valamennyi Diákolimpia® verseny megtartásra kerül a fenti kötelező elővigyázatossági intézkedések mellett.

Kérjük a Diákolimpia versenyrendszerben érintett valamennyi versenyző, testnevelő, intézményvezető és szülő felelős együttműködését, és a fentiek fegyelmezett betartását.

Tájékoztatjuk egyúttal az érintetteket, hogy a jelen közleményben megfogalmazott elővigyázatossági intézkedések, illetve korlátozások, az MDSZ által szervezett pedagógus-továbbképzések résztvevőire is megfelelően irányadók.

  • APP

    APP
  • Bajnokká válni – videó

    BAJNOKKÁ VÁLNI (Diákolimpia® Himnusz)

  • Covid

    COVID INTÉZKEDÉSEK
  • Shop

    Országos Diákolimpia
  • Social

  • Partnerek hu

    Támogató

    Partnerek Partnerek Partnerek Partnerek
  • Támogatók

    Partner

    Támogató