Csak pár kattintás a szülőknek a Diákolimpia® felvételi többletpont-igazolás

A tavaly év végén indított Diákolimpia® applikáció hatalmas népszerűségnek örvend a testnevelők körében, hiszen az elmúlt 2-3 hónap is elég volt ahhoz, hogy a nevezések harmadát már az alkalmazáson keresztül adják le a pedagógusok.

Örömmel jelentjük, hogy az applikáció egy teljesen új modullal bővült, mellyel elsődleges célunk a szülőkkel való kapcsolattartás, illetve tájékoztatás. A fejlesztéssel a szülők megismerhetik gyermekük versenyeredményeit, közelgő Diákolimpia® versenyeit, emellett hivatalos (felsőoktatási felvételi többletpont) igazolásokat kérhetnek le.

Az alkalmazásban ezen kívül egy teljesen új – a testnevelő tanárok munkáját támogató – funkció is fejlesztésre került, melynek segítségével a szülők előnevezhetik gyermekeiket a Diákolimpia® egyéni versenyszámaira. Ez különösen az egyesületi keretekben űzött sportágak esetében segít, hisz számos esetben a testnevelő nem tudhatja, hogy a tanulója pontosan milyen versenyszámban (esetleg súlycsoportban, kategóriában) kíván részt venni a versenyeken.

Az előnevezési folyamat az alábbiak szerint zajlik:

  1. A testnevelő tanár rögzíti a tanuló adatait a Diákolimpia® nevezési rendszerben (ez KK-hoz tartozó iskolák esetében a KRÉTÁ-n keresztül történik).
  2. A szülő regisztrál a Diákolimpia® applikáción és magához rendeli a gyermekét.
  3. A szülő előnevezi a gyerekét az adott sportágban. Az előnevezés csak egyéni sportágban lehetséges, csapatsportágakban továbbra is csak a testnevelő nevezhet.
  4. Az előnevezésről a megjelölt testnevelő értesítést kap, amely alapján saját testnevelői felületén – appban vagy a weben – jóváhagyja, ezzel véglegesíti a nevezést.

A szülő ezen kívül az applikáció alábbi előnyeit is élvezheti:

  • Rákereshet a gyermeke összes korábbi versenyeredményeire (helyezéseire)
  • Tájékozódhat az élő nevezésekről, és a soron következő Diákolimpia® versenyek időpontjáról, helyszínéről
  • Egyszerűen, pár kattintással lekérheti a Diákolimpia® eredményigazolást a felvételi többletpontokhoz, vagy egyéb célból (jó tanuló jó sportoló igazolás).

Fontos kiemelni, hogy a funkciót nem csak a szülők, hanem az egyesületi edzők, felkészítők is használhatják. Versenyzőik hozzáadásával a szülőkhöz hasonlóan láthatják az eredményeket, illetve elvégezhetik az előnevezéseket.

Az applikáció használatát, a különböző funkciók ismertetését kisfilmek is segítik, amelyek az alábbi linkeken találhatók:

Az új applikáció Androidra a Play áruházból, iOS-re az App Store-ból érhető el.

Az applikációval kapcsolatos kérdéssel az ingyen hívható ügyfélszolgálathoz lehet fordulni hétköznap 8-16 óra között (06-80/402-402).

 

  • APP

    APP
  • Bajnokká válni – videó

    BAJNOKKÁ VÁLNI (Diákolimpia® Himnusz)

  • Covid

    COVID INTÉZKEDÉSEK
  • Shop

    Országos Diákolimpia
  • Social

  • Partnerek hu

    Támogató

    Partnerek Partnerek Partnerek Partnerek
  • Támogatók

    Partner

    Támogató