Nemzeti Tehetség Program

A Magyar Diáksport Szövetség sikerrel pályázott az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által a Nemzeti Tehetség Program keretein belül 2020. áprilisában meghirdetett “a hazai nagy hagyományú országos szervezésű tanulmányi és sport versenyek támogatására” című pályázati felhívásra.

Tervünk szerint az NTP-TMV-M-20-A-0001 azonosító számú, a Diákolimpia® tehetséggondozó és versenyrendszerének támogatása 2020/2021 című program biztosította volna a fedezetet a Diákolimpia® alapszintű (körzeti) versenyeinek megrendezésére. Ugyanakkor a COVID-19 világjárvány miatt a Diákolimpia® versenysorozat 2020. november 11. felfüggesztésre került, így a körzeti versenyekből mindösszesen 112 kerülhetett megrendezésre, csak közel 3 000 gyerek részvételével.

A támogatást, a támogató hozzájárulásával, a Diákolimpia® versenyek vonatkozásában az alábbiakra fordítottuk:

Kis Iskolák Sportversenye országos döntő megrendezése: A világjárvány hatásainak ellenére a Kis Iskolák Sportversenye – atlétika versenyszámaiban sikerült Diákolimpia országos döntőt. Az előversenyek 2020. szeptember és október hónapban megvalósultak, így az országos döntőre jutott 457 gyerekek 2021. június 15-16-án Kecskeméten Magyarország Diákolimpia Bajnoki címért küzdhettek.

Diákolimpia Táborok megrendezése: A Diákolimpia versenyek céljai mentén – (1) a tanulók egészséges életmódra nevelése és az egész életen át tartó fizikai aktivitásra ösztönzése, (2) a tehetségfelismerés, tehetséggondozás és tehetségkiválasztás, valamint az utánpótlás-nevelés lehetőségeinek bővítése, segítve és kiegészítve a sportági szövetségek utánpótlás-nevelési rendszereit, valamint a sportiskolai és a központi utánpótlás-nevelési programokat, továbbá (3) a sportágak népszerűsítése – megvalósított 60 Diákolimpia táborban közel 2000 diák aktív foglalkoztatását biztosítottuk. A táborok során a sportági egyesületekkel történt együttműködéseknek köszönhetően számos tanuló választott hosszú távra új sportágat magának.

Végezetül a program lehetőséget biztosított a 2017/2018. tanévben bevezetett Diákolimpia nevezési rendszer továbbfejlesztéséhez. A fejlesztés következtében a testnevelők már mobil applikáció segítségével sokkal könnyebben tudják a diákjaikat nevezni a versenyekre, illetve az esetleges csapattag változásokat is számítógép nélkül, az új alkalmazás segítségével gyorsan és a mai kornak megfelelő technikai környezetben tudják megtenni.

Az applikáció mind IOS, mind Android platformon elérhető.

  • APP

    APP
  • Bajnokká válni – videó

    BAJNOKKÁ VÁLNI (Diákolimpia® Himnusz)

  • Covid

    COVID INTÉZKEDÉSEK
  • Shop

    Országos Diákolimpia
  • Social

  • Partnerek hu

    Támogató

    Partnerek Partnerek Partnerek Partnerek
  • Támogatók

    Partner

    Támogató