Balogh Gábor nyílt levele az idei Diákolimpiáról

 

Kedves Diákok!

Tisztelt Testnevelők, Intézményvezetők!

Kedves Szülők!

 

Az idei tanévet egy szomorú és kellemetlen hírrel indítottuk, mely szerint az idei tanév Diákolimpia® versenyeit szűkebb körben, egyes sportági versenykiírások átmeneti mellőzésével tudjuk csak útjára indítani. A sajnálatos döntést az azóta is mindannyiunkat érintő, nehezülő gazdasági körülmények tették szükségessé. Tisztában voltunk azonban azzal, hogy a versenykiírások körének szűkítése rajtunk kívül még sokak számára fájdalmas, hiszen számos fiatalnak kizárólag a Diákolimpia® jelenti a sportolási, versenyzési lehetőséget. Bár ezt a döntést az akkori körülmények között mindenképpen kénytelenek voltunk meghozni, az azóta eltelt hónapok során azért dolgoztunk, hogy versenyrendszer teljes körű meghirdetéséhez szükséges feltételeket megteremtsük, és a kimaradó versenykiírásokat a tanév során, „menet közben” meghirdethessük.

Ezúton örömmel számolunk be arról, hogy a Diákolimpia® működtetését biztosító minisztériumok (Belügyminisztérium és Honvédelmi Minisztérium) szakpolitikai vezetőivel lezajlott egyeztetés eredményeként lehetőségünk nyílt a Diákolimpia® versenyrendszerét teljes egészében meghirdetni, a korábban kényszerűségből kimaradó sportági versenysorozatokat már az idei tanévben kiírni. Bízunk abban, hogy a következő tanévtől a Diákolimpia® versenyrendszerét tovább bővülő résztvevői számmal, és minél több versenyzési lehetőséggel rendezhetjük meg. Ezt az alkalmat szeretném megragadni arra is, hogy köszönetet mondjak a döntéshozóknak, amiért mindezt lehetővé tették, továbbá megköszönjem mindazon kollégáknak és közreműködőknek a munkáját, akik a döntések előkészítéséhez, majd azt követően az új versenykiírások elkészítéséhez hozzájárultak! 

Bízunk benne, hogy ezek a jó hírek tovább pezsdítik az iskolákban a diáksport életet, és a régi-új versenyszámokban is elkezdődhet a csapatok toborzása és a felkészülés.

Ehhez kívánunk mindenkinek nagyon jó munkát, a közelgő versenyekhez pedig sok sikert!

 

Sportbaráti üdvözlettel,

 

Balogh Gábor

elnök

  • APP

    APP
  • Bajnokká válni – videó

    BAJNOKKÁ VÁLNI (Diákolimpia® Himnusz)

  • Covid

    COVID INTÉZKEDÉSEK
  • Shop

    Országos Diákolimpia
  • Social

  • Partnerek hu

    Támogató

    Partnerek Partnerek Partnerek Partnerek
  • Támogatók

    Partner

    Támogató