IX. Nemzetközi Gyermek Atlétikai Verseny

2014. szeptember 5.

Az idei évben 2014. szeptember 6–8. között kerül megrendezésre Varsóban a IX. Nemzetközi Gyermek Atlétikai Verseny. A rangos sporteseményen nyolc ország válogatottja képviselteti magát. A korábbi évekhez hasonlóan a magyarok idén is. Bencsik Pál csapatvezető irányításával vesznek részt a nagyszabású versenyen, aki a csapat összeállításával kapcsolatos munkát szívügyeként kezelte.
A hosszú utazás miatt már pénteken korán reggel útnak indultak versenyzőink, így az esti órákban megérkezhetnek a lengyel fővárosba. A diákoknak a szombati napon lehetőségük nyílik, hogy meglátogassák a magyar Nagykövetséget, és egy kicsit megismerkedjenek a várossal. Ez a korábbi években már hagyománnyá vált, ugyanis Győr Mihály után most dr. Gyurcsík Iván Magyarország Nagykövete fogja szeretettel vendégül látni a kilátogató versenyzőket. Vasárnap már a Nemzeti Stadionban kezdődnek meg az izgalmas atlétikai versenyszámok, amelyekben a tanulók összemérhetik tudásukat. Összesen 3 korcsoportban a 2001-ben, a 2002-ben és a 2003-ban született lányok és fiúk küzdhetnek meg az érmek elhódításáért. A diákok 6 versenyszámban – 60 m-es futásban; 300 m-es futásban; a lányoknak 600 m-es a fiúknak 1000 m-es futásban; távolugrásban; magasugrásban és kislabdahajításban – bizonyíthatják tehetségüket, hogy Magyarországon saját korosztályukban valóban ők a legjobbak.
A magyar csapat a korábbi években mindig kiválóan szerepelt, ezért joggal reménykedhetünk, hogy válogatottunk tagjainak az idén is sikerül szép eredményeket elérniük. Tavaly a 36 meghirdetett versenyszámból összesen 16 elsőséget szereztek a magyar gyerekek. Ezzel a bravúros teljesítménnyel toronymagasan végeztek az éremtáblázat első helyén. A rendezők garantálják, hogy a verseny magas színvonalon fog zajlani, és kitűnő hangulat fogadhatja a versenyző diákokat.
Az indulás előtt készült videónkat erre a linkre kattintva nézhetitek meg.

 

  • APP

    APP
  • Bajnokká válni – videó

    BAJNOKKÁ VÁLNI (Diákolimpia® Himnusz)

  • Covid

    COVID INTÉZKEDÉSEK
  • Shop

    Országos Diákolimpia
  • Social

  • Partnerek hu

    Támogató

    Partnerek Partnerek Partnerek Partnerek
  • Támogatók

    Partner

    Támogató