Elindult a Diákolimpia® 2014/2015. évi versenysorozata

Diákolimpikonokkal búcsúztatták a Puskás-stadiont

141007135125331

Búcsúztatással kezdődött a Diákolimpia® döntők 2014/15-ös sorozata. Ebben a tanévben a Budapesti Diáksport Szövetség szervezésében az első finálénak a Puskás Ferenc Stadion adott otthon, amelyben a felújítása előtt ez az utolsó atlétika-verseny, vagyis a diákok is elbúcsúznak az 1953-ban átadott létesítménytől.
„Örömmel tettem eleget a felkérésnek, hogy megnyissam a mai versenyt – mondta Szalma László, a Magyar Atlétikai Szövetség alelnöke, egykori olimpikon az esemény megnyitóján. – Én is hasonló versenyen kezdtem a pályafutásomat, igaz akkor még Úttörő Olimpiának hívták. Akkor meg is nyertem a versenyt, s ez meghatározó élmény volt a számomra. Itt a Puskás-stadionban ugrottam az országos csúcsomat, amit remélem az itt jelenlévők közül dönt majd meg valaki.”
Az atlétika szakágba tartozó ügyességi csapatverseny országos döntőjén több száz fiatal vesz részt, ez is mutatja, hogy a Diákolimpia semmit sem veszít a népszerűségéből. Az idén 28. alkalommal útjára indított verseny, amelynek fővédnöke ebben az esztendőben is Áder János, köztársasági elnök, a hazai utánpótlássport kiemelkedő bázisa. Ezt az is bizonyítja, hogy az elmúlt tanévben 2340 iskola több, mint 275 000 diákja nevezett a sorozat valamelyik sportágába. Az országos döntők során 4147 érem talált gazdára. Az elődöntőkkel, a megyei finálékkal és a helyi versenyekkel együttvéve összesen 68 491 érmet vihettek haza a diákok.
A Diákolimpia® Magyarország egyetlen versenyrendszerű diáksport sorozata, amelyet immár csaknem három évtizede szervez nagy sikerrel a Magyar Diáksport Szövetség. A versenyek felmenő rendszerben zajlanak, azaz az iskolai, körzeti, kerületi bajnokok megyei elődöntőkön, döntőkön mérik össze tudásukat, ahonnan a legjobbak az országos elődöntőkbe, döntőkbe jutnak. A Diákolimpia folyamatosan fejlődik és bővül, aminek idei bizonyítéka, hogy új sportág, a kéttusa is bekerült a sportágak közé.
A kiemelkedően teljesítő diákok – az országos döntők első három helyezettje – számára plusz motivációt jelent, hogy a jó eredményük jutalmaként nemcsak érmeket, hanem tíz felvételi pluszpontokat is kapnak.

  • APP

    APP
  • Bajnokká válni – videó

    BAJNOKKÁ VÁLNI (Diákolimpia® Himnusz)

  • Covid

    COVID INTÉZKEDÉSEK
  • Shop

    Országos Diákolimpia
  • Social

  • Partnerek hu

    Támogató

    Partnerek Partnerek Partnerek Partnerek
  • Támogatók

    Partner

    Támogató