Nyilvános sorsolás a Kispályás Floorball Diákolimpia®az országos döntő csoportbeosztásaira

Nyilvános sorsolás a Kispályás Floorball Diákolimpia® az országos döntő csoportbeosztásaira

Paks – Energetikai Szakközépiskola és Kollégium, 2014. december 19.

 

A 2014/2015. tanév egyik sikersportága, a Kispályás Floorball Diákolimpia® előversenyei a Kecskeméten megrendezett Fiú IV. korcsoportos országos elődöntővel a csütörtöki napon véget értek, a legjobb iskolacsapatok Pakson találkoznak majd a 2015-ös esztendő első diákolimpiai országos döntőjén.

A tanév kezdetén a több mint 540 csapat jelentkezése – ami rekordszámú nevezés a kispályás floorball eddigi történetében – bizonyította, hogy a floorball kispályás változata az iskolák tanulói számára rendkívül vonzó mozgásforma, hiszen a hat fős együtteseket a kisebb tanulólétszámú és kisebb teremmel rendelkező intézmények ugyanúgy kiállíthatnak, mint a nagyobb tanulólétszámmal és sportcsarnokkal rendelkező iskolák, ráadásul a játék gyors, látványos, és a pályán „mindig történik valami”.

 

A paksi országos döntőre, mely 2015. január 17-18-án kerül megrendezésre, 13 megye/Budapest képviseletében 54 köznevelési intézmény 96 csapata jutott el.

A leányoknál és a fiúknál hat-hat korcsoportban, nyolc-nyolc csapatos országos döntő csoportbeosztásaira a nyilvános sorsolás a paksi Energetikai Szakközépiskola és Kollégium Sportcsarnokában ma került sor.

A sorsoláson megjelenteket Földesi Gyula úr, a Tolna Megyei Diáksport Tanács titkára köszöntötte. A ceremónián részt vett és az eredményeket hitelesítette Tóth Imre, a Magyar Diáksport Szövetség Vegyes Sportági Albizottság tagja, Poór József, a Tolna Megyei Diáksport Tanács elnökségének tagja, Kovács Barna, az Országos Döntő Versenybizottságának tagja, Nagy Gábor, a házigazda ESZI vezető testnevelő tanára, Ruip László, nyugdíjas testnevelő, valamint az MDSZ Diákolimpiai Osztályának munkatársai, Horváth Ildikó, Kamen-Juhos Ildikó és Dely Csaba.

Tóth Imre ismertette a sorsolás elveit és menetét, majd a paksi ESZI tanulói, Adorján Kinga, többszörös diákolimpiai bajnok, a Magyar Floorball válogatott tagja, és Lacza Zsanett, többszörös diákolimpiai bajnok segédkezett az iskolaneveket rejtő golyók kihúzásában.

 

A Kispályás Floorball Diákolimpia® országos döntő csoportbeosztásai ITT

 

A Kispályás Floorball Diákolimpia® országos döntő nyilvános sorsolásának megtekintése – ITT

 

 

  • APP

    APP
  • Bajnokká válni – videó

    BAJNOKKÁ VÁLNI (Diákolimpia® Himnusz)

  • Covid

    COVID INTÉZKEDÉSEK
  • Shop

    Országos Diákolimpia
  • Social

  • Partnerek hu

    Támogató

    Partnerek Partnerek Partnerek Partnerek
  • Támogatók

    Partner

    Támogató