Teremlabdarúgás – Futsal Diákolimpia® V-VI. korcsoportos országos döntő

 

 

Teremlabdarúgás – Futsal Diákolimpia® V-VI. korcsoportos országos döntő

Zalaegerszeg, 2015. január 31 – február 01.

TSD_1124

2015. január 31-én és február 01-én kerül megrendezésre az V-VI. korcsoportos Teremlabdarúgás – Futsal Diákolimpia® Országos Döntője, Zalaegerszegen.

A Futsal hagyományosan a népszerű sportágak közé tartozik a Diákolimpia® versenyek sorában. Az előző évek magas nevezési száma az idei tanévben tovább emelkedett. Rekord számú iskolacsapat – 354 együttes – küzdött meg a megyei/budapesti előversenyek során az országos döntőbe jutásért.

A Zala Megyei Diáksport Szövetség kezdeményezésére indult a versenysorozat a 2000-es évek elején. Nagyon jól sikerült a zalai rendezés, és a sportág is egyre népszerűbbé vált a középiskolások körében, így a futsal bekerült az MDSZ felmenő rendszerű versenyei közé.

A tavalyi tanévben a IV. kcs-os országos döntőt rendezte Zalaegerszeg, nagy sikerrel. Idén egy korcsoporttal feljebb léptek. A sportág „király kategóriájának” számító V-VI. korcsoportos versenyen a megyei/budapesti döntők bajnokai, a 20 legjobb középiskolás csapat képviselheti iskoláját és megyéjét. Szombaton a csoportmérkőzések, vasárnap a keresztjátékok és a helyosztók kerülnek lebonyolításra.

2014 áprilisában, Olaszországban, Sinnai-ban került megrendezésre az Iskolai Futsal Világbajnokság (ISF), ahol a Váci Madách Imre Gimnázium vett részt, és az igen erős mezőnyben a 13. helyet szerezték meg Wagner Bálint tanítványai. 2016 áprilisában, a horvátországi Porec-be várják a futsal iskolai világ elitjét.  Hatalmas a tét, hiszen nemcsak a diákolimpiai bajnokság és az aranyérem sorsa dől el Zalaegerszegen, hanem az idei döntőn győztes csapat képviselheti Magyarországot ezen a rangos nemzetközi eseményen.

Pénteken este a  Városi Sportcsarnokban zajlott a torna megnyitója, ahol Kósa Zoltán a Zala megyei Diáksport Szövetség titkára, Vadvári Tibor Zalaegerszeg Megyei Jogú Város alpolgármestere és Balogh Gábor a Magyar Diáksport Szövetség elnöke köszöntötte a felsorakozott csapatokat.

A technikai értekezleten kialakult az országos döntő sorsolása, amelynek alapján igazán izgalmas és színvonalas mérkőzések várhatóak.

A szombati csoportmérkőzések továbbjutói:

„A” csoport: I. Vác; II. Kaposvár

„B” csoport: I. Jászberény, II. Gyöngyös

„C” csoport: I. Székesfehérvár; II. Zalaegerszeg

„D” csoport: I. Pécs, II. Debrecen

Vasárnap a zalaegerszegi Városi Stadionban folytatódtak tovább a küzdelmek. Izgalmas és élvezetes mérkőzéseket játszottak a csapatok, amely összecsapásokat a kilátogató nézők nagy figyelemmel kísértek végig. Az aranyérmet egy roppant kiélezett döntő után, a büntető párbajt megnyerve a Jászberény csapata szerezte meg, megelőzve a második helyen végzett székesfehérváriakat, és a harmadik pécsieket.

Eredmények megtekintéséhez kattintson az alábbi linkre

Az eseményről a Magyar Diáksport Szövetség Facebook oldalán folyamatosan friss eredményekről tájékozódhatnak, ha erre a linkre https://www.facebook.com/events/362072420645154/ kattintanak.

  • APP

    APP
  • Bajnokká válni – videó

    BAJNOKKÁ VÁLNI (Diákolimpia® Himnusz)

  • Covid

    COVID INTÉZKEDÉSEK
  • Shop

    Országos Diákolimpia
  • Social

  • Partnerek hu

    Támogató

    Partnerek Partnerek Partnerek Partnerek
  • Támogatók

    Partner

    Támogató