Játékos Sportversenyek Diákolimpia® Országos Döntő

Most hétvégén kerül megrendezésre a Játékos Sportversenyek Diákolimpia® országos döntője, amely rangos versenyen a legjobb 8 csapat fog részt venni. A döntőnek a kozármislenyi Városi Sportcsarnok ad otthont, ahol már több kitűnő színvonalú sporteseményt rendeztek. A verseny szervezője a Baranya Megyei Diáksport Tanács.

Az idei tanévben több mint 250 csapat nevezett, amely adat jól mutatja a Játékos Sportversenyek népszerűségét. Ezeken a versenyeken mindig kiváló hangulat szokott uralkodni, ahova a csapatokat népes szurkolótábor kísér el.

A verseny megnyitójára vasárnap délelőtt 10 órakor kerül sor, amely után egyből megkezdődik a csapatok közti versengés a „Magyarország 2014/2015. tanévi Játékos Sportverseny Diákolimpia® I-II. korcsoportos bajnoka” címért. A szervezők lehetőséget biztosítanak minden résztvevő számára, hogy szombaton érkezzenek a helyszínre és kényelmesen elfoglalják szálláshelyeiket. Este a csapatvezetők, közreműködők részére egy ünnepélyes fogadással is kedveskednek a Baranya megyei kollégák. Az idei évben a tavalyi győztes nem került be a döntőbe, de újra megmérheti tudását a 10-szeres bajnokcsapat, az Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola.

Az országos döntőbe jutott csapatok:

  1. Pécs, Budai-Városkapu Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény
  2. Gyula, Gyulai Implom József Általános Iskola 5. Sz. Általános Iskola és Sportiskola Tagintézménye
  3. Budapest XVII, Újlak Utcai Általános, Német Nemzetiségi és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola
  4. Agárd, Chernel István Általános Iskola és Gimnázium
  5. Eger, Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola
  6. Jászberény, Jászberényi Nagyboldogasszony Kéttannyelvű Katolikus Általános Iskola, Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium
  7. Szombathely, Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola
  8. Nagykanizsa, Kőrösi Csoma Sándor – Péterfy Sándor Általános Iskola

 

Reméljük, hogy minden csapat büszkén és kellemes élményekkel fog hazatérni. A szervezők garantálják a kiváló hangulatot, és bíznak benne, hogy sportszerű küzdelem fog folyni a sportcsarnokban.

A 2014/2015-ös Tanév Játékos Sportverseny bajnok csapata a budapesti Újlak Utcai Általános, Német Nemzetiségi és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola!

Végeredmény:
1. Budapest, Újlak Utcai Általános, Német Nemzetiségi és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola 78 pont
2. Agárd, Chernel István Általános Iskola és Gimnázium 60 pont
3. Szombathely, Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola 49 pont
4. Eger, Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola 42 pont
5. Jászberény, Jászberényi Nagyboldogasszony Kéttannyelvű Katolikus Általános Iskola, Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium 37 pont
6. Nagykanizsa, Kőrösi Csoma Sándor -Péterfy Sándor Általános Iskola 33 pont
6. Pécs, Budai-Városkapu Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 33 pont
8. Gyula, Gyulai Implom József Általános Iskola 5. Sz. Általános Iskola és Sportiskola Tagintézménye 28 pont

A csapatokat nagyon sok szurkoló kísért el, így a kozármislenyi csarnokban kiváló hangulatban versenyeztek egymással az iskolák. A budapestiek remek teljesítményt nyújtottak, csaknem mindegyik versenyszámban első helyezést értek el, így megérdemelten állhattak fel a dobogó legfelső fokára. Az ezüstérmet az agárdiak szerezték meg, akik az egész verseny alatt nagyon kiegyensúlyozottan és jól szerepeltek, míg a harmadik helyen a szombathelyiek végeztek. A díjak átvétele után minden csapat, vidáman és elégedetten indult haza.

  • APP

    APP
  • Bajnokká válni – videó

    BAJNOKKÁ VÁLNI (Diákolimpia® Himnusz)

  • Covid

    COVID INTÉZKEDÉSEK
  • Shop

    Országos Diákolimpia
  • Social

  • Partnerek hu

    Támogató

    Partnerek Partnerek Partnerek Partnerek
  • Támogatók

    Partner

    Támogató