REMEK SZEREPLÉS AZ ISF ISKOLAI TÁJÉKOZÓDÁSI FUTÓ VILÁGBAJNOKSÁGON

2015.április 18-24. zajlik Törökországban a ISF Tájékozódási futó Iskolai Világbajnokság. Hazánkat a pécsi Szent Mór Katolikus Iskolaközpont fiú és leány csapatai képviselik.

Az „éles” versenyek már lezajlottak. A pécsiek nagyon szép eredményeket értek el. Minden számban a mezőny első harmadában végeztek, egyéniben Viniczai Csenge egy 7. és egy 8. helyezést szerzett (93 induló közül). Ez az eredmény különösen annak fényében dicséretes, hogy Csengét csak skandináv futók előzték meg (3 svéd, 3 finn futó), így ő lett a legjobb nem skandináv futó a viadalon. Ugyan lecsúszott a pódiumról, de ettől eltekintve elégedett volt a versenyzésével.

Csapat értékelésben a Szent Mór Iskolaközpont lány csapata 22 ország versenyzői közül a nagyon jó, 7. helyet szerezték meg (normáltávon 9., középtávon  4. helyen zárt a csapat) a két nap összesítése alapján, Viniczai Csenge, Gáspár Kata, Martos Hanga, Tóth Eszter és Hamburger Ágnes összeállításban.

A fiúknál a M1 School team kategóriában a 102 induló között is nagy csata zajlott az érmekért és a dobogós helyekért.  Itt is a skandinávok végeztek az élen. A Szent Móros fiúknak is sikerült javítani első napi teljesítményükön. A lányokhoz hasonló skandináv fölényt csak a franciák tudták megtörni ui. az első tíz helyezett közé csak e három nemzet versenyzője tudott beférni. A csapat értékelés szempontjából nagyon jól alakult a verseny, hiszen mint az eredmények összesítése után kiderült, a Szent Móros fiú csapat a két egyéni verseny alapján a kitűnő 6. helyen végzett (normáltáv 6. hely, középtáv szintén 6. hely), Szuromi Mátyás, Ormándi Lázár, Kovács Barnabás, Ortmann András és Schauermann Kristóf összeállításban.

A csapat vezetői, Bayer László, Kovács Filoména és Viniczai Ferenc, kiválónak értékelték a csapat teljesítményét.

A hátralévő napon a baráti csapatverseny kerül megrendezésre, ahol különböző nemzetiségű tanulók versenyeznek együtt, egy csapatban. Ez a verseny már inkább az ismerkedésről, a barátkozásról, az különböző nemzetiségű diákok együttműködésről szól.

A verseny eredményei a  http://www.isfwsco2015.org/en/ honlapon érhetőek el.

Az eredményekhez gratulálunk!

  • APP

    APP
  • Bajnokká válni – videó

    BAJNOKKÁ VÁLNI (Diákolimpia® Himnusz)

  • Covid

    COVID INTÉZKEDÉSEK
  • Shop

    Országos Diákolimpia
  • Social

  • Partnerek hu

    Támogató

    Partnerek Partnerek Partnerek Partnerek
  • Támogatók

    Partner

    Támogató