Diákolimpiai Labdajátékok IV. korcsoportos országos döntő Debrecenben – Frissítve a végeredményekkel

Debrecen, 2015. június 05-07.

 

Nemrég fejeződött be az Atlétikai Diákolimpia® egy hétig tartó korcsoportos országos döntőinek versenysorozata, e hét végén pedig Debrecen fogadja a kézilabda, kosárlabda, labdarúgás és röplabda IV. korcsoportos csapatait, a Diákolimpiai Labdajátékok nagy döntőjének résztvevőit.

A sportágak közös megnyitójára csütörtökön 20.00 órától a Debreceni Egyetem Főépülete előtti térre várják a közel ezer diáksportolót, felkészítőiket, a csapatokat elkísérő szurkolókat, és az érdeklődőket, majd péntektől már a pályára lépő diákversenyzőké lesz a főszerep, akiknek ezúton kívánunk minél sikeresebb szereplést.

Az idei tanévben összesen csaknem 500 iskola nevezett a diákolimpiai versenyrendszerben, ahonnan a legjobb 8-8 fiú és leány kézilabda csapat jutott az országos döntőbe. Biztosak lehetünk benne, hogy a pályán nagyon kiélezett és izgalmas mérkőzéseket láthatnak a kilátogató nézők. A fiúk összecsapásait az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban, a leányokét pedig a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban rendezik meg. A leányoknál idén is a résztvevők között köszönthetjük a tavalyi bajnok balatonboglári Boglári Általános Iskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Óvodát. Velük leginkább a győri, a debreceni és a tatabányai csapatok lehetnek versenyben, de szép eredményeket várhatunk a balmazújvárosi, a hevesi, a kisvárdai és a tamási iskoláktól is. A fiúknál is nagyon kiélezett a mezőny, hiszen a legesélyesebbek az alsóörsi, szegedi, budapesti, debreceni és balatonboglári csapatok, de rajtuk kívül még harcban lehetnek a dobogós helyekért a tatabányai, dabasi és békési együttesek is. A két csarnokban kiváló hangulat fogadhatja a csapatokat, és reméljük sportszerű küzdelem lesz a pályákon is.

Kézilabda Diákolimpia® IV. kcs. OD Forgatókönyv – KATT

Kézilabda Diákolimpia® IV. kcs. OD – Végeredmény – KATT

 

A kosárlabdázók nyolc leánycsapata a DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumában, míg a nyolc fiúgárda a Tóth Árpád Gimnázium tornacsarnokában mérkőznek meg. A tavalyi bajnok kecskeméti „kodályos” lányok idén ismét az országos döntő bajnokesélyes csapata, ám az aranyéremre a Szekszárdról, Budapestről, Sopronból, Pécsről, Miskolcról, Kaposvárról érkező iskolák csapatai is igényt tartanak, csakúgy, mint a házigazda „kölcseysek”.
A fiúknál a tavalyi döntőhöz képest jelentősen kicserélődött a mezőny, a hazai DE Kossuth Gyakorlónak így oroszlányi, bajai, szerencsi, budakeszi, nyíregyházi, szombathelyi ellenfeleken kell túllépnie a minél előkelőbb helyezés érdekében.

Kosárlabda Diákolimpia® IV. kcs. OD Forgatókönyv – KATT

Kosárlabda Diákolimpia® IV. kcs. OD – Végeredmény – KATT

 

A Telekom Labdarúgás döntőben minden megye/Budapest bajnoka képviseltetheti magát az országos döntőben, így 20 csapat mérkőzhet a bajnoki címért és a helyezésékért. Ebben a korcsoportban 479 csapat nevezett és jutott el hosszú menetelés után Debrecenbe. A tavalyi döntősök közül 3 csapatnak sikerült idén is kvalifikálnia magát a legjobbak közé. Baranya megyéből a Siklósi Közoktatási Intézmény Kanizsai Dorottya Általános Iskola, Fejér megyéből a Sárbogárdi Petőfi Sándor Gimnázium, Somogy megyéből a Véssey Mihály Általános Iskola csapata már tapasztalatokat szerezhetett a tavalyi döntő során. A csapatok a Debreceni Sportcentrum, Center pályáján lépnek pályára, ami minden bizonnyal maradandó élményt nyújt majd az ifjú diáklabdarúgók számára.

Telekom Labdarúgó Diákolimpia® IV. kcs. OD Forgatókönyv – KATT

Telekom Labdarúgó Diákolimpia® IV. kcs. OD Végeredmény – KATT

Telekom Labdarúgó Diákolimpia® IV. kcs. OD Csapatfotók – https://www.facebook.com/diaksport

 

Magyarország legjobb nyolc leány- és nyolc fiú röplabda együtteseinek mérkőzéseit a szurkolók és az érdeklődők a Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum, Kecskeméti János Sportcsarnokában tekinthetik meg. A tanévi diákolimpiai versenyrendszerben induló 198 iskolacsapat cívis városi záró rendezvényén a tizenhat csapatos mezőny kiegyensúlyozott, a legjobbak között a pillanatnyi forma dönthet a végső helyezésekről.

A lányoknál nagy csata várható a nyíregyházi, egri, békéscsabai, kaposvári és a kecskeméti iskolák között, ám ne feledjük, a sümegiek, a székesfehérváriak és a hortobágyiak is okozhatnak meglepetést, hiszen kiváló testnevelők, felkészítők foglakoznak a fiatalokkal. A fiúknál szintén a nagy hagyományokkal rendelkező kecskeméti, nyíregyházi, kaposvári, sümegi, székesfehérvári, budapesti és hortobágyi iskolák kerültek a legjobbak közé, éles ki-ki meccsek dönthetnek a csoporthelyezésekről és a felsőházba kerülésről.

Röplabda Diákolimpia® IV. kcs. OD Forgatókönyv – KATT

Röplabda Diákolimpia® IV. kcs. OD – Végeredmény – KATT

Röplabda Diákolimpia® IV. kcs. OD Csapatfotók – https://www.facebook.com/diaksport

 

 

 

  • APP

    APP
  • Bajnokká válni – videó

    BAJNOKKÁ VÁLNI (Diákolimpia® Himnusz)

  • Covid

    COVID INTÉZKEDÉSEK
  • Shop

    Országos Diákolimpia
  • Social

  • Partnerek hu

    Támogató

    Partnerek Partnerek Partnerek Partnerek
  • Támogatók

    Partner

    Támogató