Diákolimpiai Labdajátékok III. korcsoportos országos döntő Egerben

Eger, 2015. június 14-16.

 

Kevés olyan dolog van az iskolákban, amit egyaránt vár tanár és diák, amiért egyaránt lelkesedik tanár és tanítvány. Hétfőn beköszöntött a tanévet záró utolsó hét, hamarosan zárulnak az iskolakapuk, elcsendesedik az iskolák környéke, a forró nyári napokkal együtt a tanulóifjúság már önfeledten a vakációt ünnepli.

De vannak még olyan diákok, akik a tanév során sportban a legjobban teljesítettek, rájuk még egy utolsó nagy szusszanás vár, még egy nekigyürkőzés, míg megkezdhetik jól megérdemelt pihenésüket.

A híres várvédő Dobó István városába, Eger „meghódítására” törekszik 68 iskolacsapat több mint ezer résztvevője, a III. korcsoportos labdajátékosok serege.

A kézilabdás, kosárlabdázó, labdarúgó és röplabdázó „egri csillagok” szombaton este nyolckor a Dobó téren mutatkoznak be a hevesi megyeszékhely lakóinak, remélve, hogy másnap ott szurkolnak majd a pálya mellett, hiszen nézők, szurkolók nélkül semmit sem ér a dribli, a virtus, a csel, a leütés. Ezeknek a fiataloknak pedig elkél a buzdítás, hiszen sportáguk alapjait elsajátítva már kellő finesszel próbálkoznak a lövések, leütések, cselezések végrehajtására

 

Kézilabda

A kézilabda népszerűségét mutatja, hogy a mostani tanévben csaknem 400 iskola nevezett a diákolimpiai versenyrendszerben, ahonnan a legjobb 8-8 fiú és leány kézilabda csapat jutott az országos döntőbe. A leányoknál idén is a résztvevők között köszönthetjük a tavalyi bajnokcsapatot, a Balmazújvárosi Általános Iskolát. Őket leginkább a győriek, a kozármislenyiek és a budapestiek szoríthatják meg, de biztosak lehetünk benne, hogy a gyöngyösi, a veszprémi és a szombathelyi csapatok is nagyot küzdenek majd a dobogós helyekért. A leányok a Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnáziumban vívják a mérkőzéseiket, ahol szoros és kiélezett csatákra van kilátás. A fiúknál a tavalyi országos döntőhöz képest jelentősen átalakult a mezőny, ezért nehéz megjósolni, hogy kik a legesélyesebbek. Egerben az alsóörsi, budapesti és gyöngyössolymosi együttesek szerepelhetnek kiemelkedően, de a soltvadkertiek, a békéscsabaiak, a győriek és a budaörsiek sem feltartott kezekkel utaznak az országos döntőre. A fiúk mérkőzéseit és a döntőket is a Kemény Ferenc Sportcsarnokban rendezik, ahol kiváló hangulat fogadhatja a csapatokat és az őket elkísérő szurkolókat. Reméljük, hogy kellemes hangulatban és sportszerű küzdelemben lesz részük az iskoláknak.

Kézilabda Diákolimpia® III. kcs. OD Forgatókönyv – KATT

 

 

Kosárlabda

A lánycsapatok nyolcasa a Szilágyi Erzsébet Gimnázium, míg a fiúk Hunyadi Mátyás Általános Iskola tornacsarnokában várják, hogy szombaton reggel nyolckor az első csoportmérkőzésekkel megkezdődjön döntőjük.

A leányok mezőnyében tavaly a kecskeméti „kodályosok” learatták az összes babért, mind a harmadik, mind a negyedik korcsoportban aranyéremmel térhettek haza. Nos, ők idén nem szerepelnek a legkisebb korosztályban, viszont Bajáról két iskola is, a Sugovica és az Eötvös Gyakorló nehezíti meg a Budapestről, Nyíregyházáról és Szekszárdról érkező ellenfelek dolgát a dobogó legmagasabb fokáért vívott küzdelemben. A dunakesziből érkező Széchenyi, a debreceni Kölcsey, a zalaegerszegi Petőfi-Dózsa iskola fiatal kosarasai joggal bíznak eddig elvégzett felkészülési munkájukban, és nem utolsó sorban a szerencsés sorsolásban, így várhatóan a felsőházi folytatásban….

A fiúknál a tavalyi bajnok zalaegerszegi Kertvárosi iskola idén is a legjobbak közé verekedte magát, az elődöntőben hazai környezetben vívta ki a döntőbe jutást. A fővárosból érkező Áldás Utcaiak edzője az a Gyimesi János, aki felnőttekkel többször ünnepelhetett bajnoki címet, és aki híres arról, hogy tanítványait nemcsak a pályán készíti fel jó teljesítményre – bölcsész szakember lévén -, a műveltségükkel egyéb területeken is gondozza. A szombathelyi „bolyaisok” eddig elsősorban a középiskolásoknál értek el döntős eredmények, most úgy látszik, a kicsikkel is elkezdték az utánpótlás teljes korcsoportjának felépítését. Dombóváron, Debrecenben, Nyíregyházán évek óta folyamatos az iskolákban folyó színvonalas utánpótlás képzés, a csúcsra remélhetőleg ez a mostani korosztály fog elérkezni, ha a feltételek továbbra is adottak lesznek, vagy javulnak, és a fiatalok kitartanak a kosárlabda sportág mellett.

Kosárlabda Diákolimpia® OD Forgatókönyv – KATT

 

 

Labdarúgás

A labdarúgás népszerűségét mutatja, hogy több mint 400 csapat nevezett és mérkőzött a felmenő rendszerű selejtezőkön, hogy a végén a 20 legjobb, minden megye/Budapest bajnoka képviselhesse iskoláját, települését a hevesi városban. A tavalyi döntősök közül 4 csapatnak sikerült az idén is kiharcolni a legjobbak közé kerülést. A Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola, Szegedi Madách Imre Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, a Szandaszöllősi Általános Iskola és Általános Művelődési Iskola és a Zala megyei Landorhegyi Általános Iskola csapatai már a tavalyi évben is megtapasztalhatták a Telekom Labdarúgás Diákolimpia® országos döntőjének hangulatát.

A mérkőzéseknek a Szentmarjay Tibor Városi Stadion és az Északi Sporttelep ad majd otthont.

Telekom Labdarúgó Diákolimpia® OD Forgatókönyv – KATT

 

 

Röplabda

Ideális helyszínen, az Eszterházy Károly Főiskola Sportcsarnokában kialakított három pályán versenyeznek a röpisek mindhárom versenynapon. A röplabdás hagyományokkal rendelkező békéscsabaiak, kecskemétiek, sümegiek, kaposváriak, kazincbarcikaiak, nyíregyháziak és székesfehérváriak biztosan megnehezítik a végső győzelemre is esélyes hazaiak életét. Abban is biztosak lehetünk, hogy a „sötét ló” szerepét betöltő gógánfai fiúk és a szombathelyi, valamint a jászberényi lányok sem kirándulni mennek Egerbe, éles meccsre kényszeríthetik majd a sorsolás szeszélye folytán nekik jutott ellenfeleiket. A Debrecenben nemrég befejeződött IV. korcsoportos országos döntő magas színvonalú mérkőzései itt is megismétlődhetnek, hiszen az iskolák egymásra épülő korcsoportjait elhivatott testnevelők, edzők készítik fel már évek óta a diákolimpiai és szakszövetségi versenyekre.

Röplabda Diákolimpia® OD Forgatókönyv – KATT

 

 

 

  • APP

    APP
  • Bajnokká válni – videó

    BAJNOKKÁ VÁLNI (Diákolimpia® Himnusz)

  • Covid

    COVID INTÉZKEDÉSEK
  • Shop

    Országos Diákolimpia
  • Social

  • Partnerek hu

    Támogató

    Partnerek Partnerek Partnerek Partnerek
  • Támogatók

    Partner

    Támogató