Kis Iskolák Sportversenye Diákolimpia® Országos Döntő – Frissítve a végeredményekkel, fotókkal

„Kováts Tibor Emlékverseny” Békéscsaba, 2015. június 22-25.

Kováts Tibor, a Békés Megyei Diáksport Tanács titkára, és édesapja kezdeményezésére indult útjára Békés megyében 17 évvel ezelőtt a „Kis iskolák sportversenye” rendezvénysorozat.

„A megyei döntőkön mindig a városi, nagy tanulólétszámmal, jó személyi és tárgyi feltételekkel rendelkező iskolák aratták le a babérokat. A kis iskolák tanulói egyéni sportágakban eljutottak ugyan a megyei döntőig, de sikerélményhez nem jutottak, viszont csapatsportágban soha sem tudtak részt venni megyei viadalokon. Ezért elhatároztuk, hogy a 250, majd 200 fő tanulólétszám alatti oktatási intézményeknek szervezünk versenyeket. Megszületett a versenyprogram, amely kapcsán nem csupán beszéltünk az esélyegyenlőségről, hanem konkrét lépések is történtek. Versenyzési lehetőséghez jutottak a kis iskolák diákjai, és ami ugyancsak rendkívül fontos, e program kapcsán sikerélményhez, közösségi élményhez is juttattuk a gyerekeket!” – idézte fel a kezdeteket a sportverseny egykori megálmodója.

A Magyar Diáksport Szövetség felkarolta a kezdeményezést, és a 2000/2001. tanévben lány és fiú atlétika, lány kézilabda és a fiú labdarúgás sportágakban Békéscsabán megrendeztük az első diákolimpiai országos döntőt. A „Kis iskolák sportversenye” országos döntője ma már az egyik legnagyobb létszámú és legnépszerűbb diákolimpiai események közé tartozik.

A 2014/2015. tanévi országos döntő megrendezésére Komárom-Esztergom megye jelentkezett, ám a tatai Edzőtábor elhúzódó létesítmény-felújítása miatt nem tudta méltó körülmények között fogadni a résztvevőket. A Békés megyei diáksportos kollégák átvállalták a rendezéssel járó feladatokat, így Békés megye ötödik alkalommal vállalkozik a rendezvény megszervezésére, Békéscsaba városa pedig negyedik alkalommal látja vendégül 18 megye, 124 köznevelési intézményének közel kilencszáz fős versenyzői létszámát.

Atlétikában a lány és fiú hárompróba csapatok, a svédváltók, valamint a 600 méteres és a 800 méteres síkfutás résztvevőinek lesz lehetősége a Békéscsabai Atlétikai Stadion rekortánján kiváló eredmények elérésére, ahol akár új diákolimpiai csúcsok is születhetnek.

Kézilabdában a lányok a Városi Sportcsarnokban és a Kazinczy Ferenc Általános Iskola tornacsarnokában lépnek pályára. A balatonszemesi Reich Károly Általános Iskola, Sportiskola 2012-ben és 2013-ban elhódította a bajnoki címet, 2014-ben viszont új név, a nádasdi Széchenyi István Általános Művelődési Központ került a dicsőség táblára. Idén mindkét iskola tanulói képviseltetik magukat az országos döntőn, ám a kiváló kocsolai, mezőnagymihályi, mecseknádasdi, nagyoroszi hölgyek biztosan beleszólnak majd az elsőségért folytatott küzdelembe.

A fiú labdarúgók a Békéscsabai Előre FC Stadionját veszik birtokukba a Kórház utcában. Itt teljesen nyílt a verseny, a tavalyi győztes balatonszemesiek bekerültek idén az országos „tizennyolcak” közé, ám további tizenhét, trónfosztásra készülő „aprófalvas” játékos és felkészítőik szeretné megszerezni a diákolimpiai bajnoki címet.

Ma az ünnepélyes megnyitóra 20.00 órakor a Városi Sportcsarnokba várják a résztvevőket, a Magyar Diáksport Szövetség és Békéscsaba város meghívott vendégeit.

 

Kis iskolák sportversenye Diákolimpia országos döntő – Forgatókönyv (pdf) – KATT

 

Kis iskolák sportversenye Diákolimpia országos döntő – ATLÉTIKA VÉGEREDMÉNY (pdf) – KATT

 

Kis iskolák sportversenye Diákolimpia országos döntő – KÉZILABDA VÉGEREDMÉNY (pdf) – KATT

 

Kis iskolák sportversenye Diákolimpia országos döntő – LABDARÚGÁS VÉGEREDMÉNY (pdf) – KATT

 

Kis iskolák sportversenye Diákolimpia országos döntő – FÉNYKÉPEK – KATT

 

Kis iskolák sportversenye Diákolimpia országos döntő – Képek a Facebook oldalon – https://www.facebook.com/media/set/?set=a.900523603352199.1073741929.185748901496343&type=3

 

 

  • APP

    APP
  • Bajnokká válni – videó

    BAJNOKKÁ VÁLNI (Diákolimpia® Himnusz)

  • Covid

    COVID INTÉZKEDÉSEK
  • Shop

    Országos Diákolimpia
  • Social

  • Partnerek hu

    Támogató

    Partnerek Partnerek Partnerek Partnerek
  • Támogatók

    Partner

    Támogató