A 200 fő alatti iskolák atlétika Diákolimpia® Országos Döntője zajlott

Mindössze néhány sportágban kerültek megrendezésre Diákolimpia® versenyek a 2020/2021. tanévben, a pandémia miatt ugyanis a Magyar Diáksport Szövetség kénytelen volt a versenysorozatot idén is félbeszakítani. A három országos döntő közül utolsóként zajlott a Kis Iskolák Sportversenye Országos Döntő, amely kategóriában az atlétika számokat sikerült végül megrendezni.  

A Magyar Diáksport Szövetség megbízásából a Bács-Kiskun Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület által a Kecskeméti Atlétikai Centrumban, igazi nyári hőségben zajló kétnapos esemény versenyszámai között egyéni és csapat többpróba, illetve futószámok, valamint svédváltó szerepeltek. Az országszerte 65 iskolából érkezett közel 350 versenyző még a tanév elején, szeptember és október során az alapszintű és megyei megmérettetéseken vívta ki az országos döntő részvételi jogot, összesen 3400 nevezés közül. A döntőn végül 25 iskola nyert érmet, a legtöbbet a Nemesnádudvar-Érsekhalma Német Nemzetiségi Általános Iskola, akik öt ezüst és egy bronzéremmel térhettek haza. Diákolimpiai csúcs született a IV. korcsoport fiú többpróba egyéni versenyében: Saicz Benjámin (Kaszaper Mátyás Király Általános Iskola diákja) 559 pontot ért el. A régit Glonczi Szebasztián Sándor (Mezőtárkány) tartotta 2019 óta.

A versenyről készült fotók elérhetők a Diákolimpia Facebook oldalon és az MDSZ Flickr oldalán. A teljes eredménylista a www.doeredmenyek.hu oldalon látható.

A verseny dobogós helyezettjei:

 • APP

  APP
 • Bajnokká válni – videó

  BAJNOKKÁ VÁLNI (Diákolimpia® Himnusz)

 • Covid

  COVID INTÉZKEDÉSEK
 • Országos Diákolimpia

  Országos Diákolimpia
 • Social

 • Partnerek hu

  Partnerek

  Partnerek

   

   

  Partnerek

   

  Partnerek

   

   

  Partnerek