Kick-box Diákolimpia® – Sportsikerek és sikeres rendezés

A tanulóifjúság körében is egyre fontosabb szerepet tölt be a sport, mind a verseny, mind a tömegek sportja. Az oktatási intézmények sportversenye, a diákolimpia így, érthető módon, egyre több sportág számára vált fontossá. Így van ez a kick-box sportban is. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a kick-box diáksport alapvető fellegvára lett Békéscsaba, ahol számos diákbajnokságot és diákolimpiai döntőt rendeztek.

A korábbi évek döntőit a magas fokú szervezettség, a látványosság, a hosszú versenynap és a hihetetlen mennyiségű előkészítő munka jellemezte.   Ebbe a sorba illeszkedett a legutóbbi, az Általános és Középiskolás Kick-box Diákolimpia® Országos Döntő, immár a negyedik, amit Békéscsabán rendeztek meg az elmúlt hétvégén, két egymás melletti sportlétesítményben, a békéscsabai Városi Sportcsarnokban és a Vívócsarnokban. A tét nem csak az iskolák sikeres képviselete volt, hiszen ez a verseny egyben az egyik válogató verseny a szeptemberi, az írországi Dublinban megrendezésre kerülő utánpótlás kick-box világbajnokságra.

Már pénteken elkezdődött a mérlegelés, hiszen a messzebbről érkezettek már ekkor itt éjszakáztak. A formagyakorlat verseny a Vívócsarnokban már korábban elkezdődött, hiszen a 10 megye és Budapest összesen 139 iskolája 484 nevezést küldött, így nem csoda, hogy igencsak éjszakába nyúló, maratoni versenynap várt a résztvevőkre. Az általános és középiskolás tanulók formagyakorlat és küzdelmi szabályrendszerben versenyeztek a hét (!) küzdőtéren. Az ünnepélyes megnyitó mazsorettek bemutatójával kezdődött, majd szintén Ők vezették be a megyénként felsorakozott csapatokat. A Himnusz elhangzása után Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a versenyzőket és a nagy számban jelen lévő szurkolókat, kihangsúlyozva, hogy jó lenne, ha a jelen lévő versenyzők közül már 2028 évi los angeles-i olimpián is lenne induló. A Magyar Kick-box Szövetség elnöke, Galambos Péter sok sikert kívánt a versenyzéshez, s külön megköszönte a Debreczeni Dezső vezette szervező és rendező testület munkáját. Ezután Sihan Gregor László VIII.DAN, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke különdíjat adott át a békéscsabai JALTE két versenyzőjének, Petró Lilinek és Malatyinszki Bendegúznak. A „Kiváló Harcművész” díjat az orosházi Brebowski Zoltán, az „Érdemes Mester” díjat Debreczeni Dezső vehette át. Átvehette az elismerés díját Verasztó Lajos, a Békés Megyei Hírlap sportújságírója, aki hosszú évtizedek óta számol be a megyei harcművészek igencsak mozgalmas életéről.

Szabó Gábor főbíró, a magyar kick-box Bírói Bizottságának vezetője bemutatta a népes bírói kart, és elkezdődtek a küzdelmi versenyek point-fighting, light-contact és kick-light szabályrendszerben. Nagyon izgalmas, gyorsan pergő és kemény küzdelmeknek lehettek a nézők tanúi, ami nem csoda, hiszen számos korosztályos Világ- és Európa-bajnok, érmes lépett a hat küzdőtér valamelyikére, nem csak kick-box, hanem taekwon-do irányzatból is. A Békés megyeiek eredményesen szerepeltek, szorgalmasan gyűjtötték az érmeket és a győztesnek járó kupákat. Az eredményhirdetés folyamatosan zajlott, a rendező gárda megtett mindent a sikeres rendezés érdekében a teljesen felújított Városi Sportcsarnokban. A békéscsabai József Attila lakótelepi Tömegsport Egyesület kick-box szakosztálya reméli, hogy jövőre is sikerül ezt az izgalmas versenyt tető alá hozni. Külön köszönik a szervezők a Magyar Diáksport Szövetség segítségét és rugalmas hozzáállását! A részletes eredménylistát később küldik el a szervezők.

 

Forrás: Magyar Kick-Box Szövetség

  • APP

    APP
  • Bajnokká válni – videó

    BAJNOKKÁ VÁLNI (Diákolimpia® Himnusz)

  • Covid

    COVID INTÉZKEDÉSEK
  • Shop

    Országos Diákolimpia
  • Social

  • Partnerek hu

    Támogató

    Partnerek Partnerek Partnerek Partnerek
  • Támogatók

    Partner

    Támogató