Újra Torna és Úszás a Diákolimpia® programján!

Két évet kellett várnunk ezekben a sportágakban is arra, hogy országos döntőt rendezhessünk, úgyhogy biztosan óriási várokozás előzi meg az előttünk álló hétvégét, mind a gyerekek, mind a felkészítők, mind pedig a szülők és hozzátartozók részéről. Mindkét sportágban a „B” kategóriában zajlanak majd a megmérettetések, azaz a versenyengedéllyel nem rendelkező (nem igazolt) úszók és tornászok versengenek majd.

Tornában az országos döntő szervezője – a Magyar Diáksport Szövetség megbízásából – a Budapesti Diáksport Szövetség.

A helyszín ismét a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok Tornacsarnoka, ahol a torna válogatott is rendszeresen tartja edzéseit és több olimpiai bajnokunk és kiváló eredményt elért tornászunk (pl.: Csollány Szilveszter, Berki Krisztián, Dévai Boglárka, Kovács Zsófia, Böczögő Dorina) is készült a nagyobb világversenyekre.

 

Az úszás döntőt a Hajdú-Bihar Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület rendezi, szintén az MDSZ megbízásából, erre Debrecenben a Sportuszodában kerül majd sor.

Itt korosztályonként és nemenként 3 egyéni és 1 váltóversenyt rendeznek. Országosan 3631 egyéni nevezést rögzítettek a nevezési rendszerben, az előversenyeket követen a megyei bajnok, illetve Budapest 1., 2 és 3., helyezett egyéni versenyzői jutnak az országos döntőbe, illetve a váltó csapatok estében is a megyei bajnok, illetve a Budapest 1-3. helyezett csapat vehet részt.

Az országos döntők aktualitásait az események hivatalos facebook oldalain találjátok:

Torna ITT

Úszás ITT

A versenyeken készült fotók a Diákolimpia facebook oldalára kerülnek fel napi bontásban az eredmények pedig a doeredmenyek.hu oldalon követhetők.

 

A versenyzőknek sok sikert, a nézőknek jó szurkolást kívánunk!

 

  • APP

    APP
  • Bajnokká válni – videó

    BAJNOKKÁ VÁLNI (Diákolimpia® Himnusz)

  • Covid

    COVID INTÉZKEDÉSEK
  • Shop

    Országos Diákolimpia
  • Social

  • Partnerek hu

    Támogató

    Partnerek Partnerek Partnerek Partnerek
  • Támogatók

    Partner

    Támogató