Kecskemét és Budakeszi vitte haza a röplabda „B” Diákolimpia® aranyérmeket

A hétvégén Debrecen adott otthont az V-VI. korcsoportos röplabda „B” kategóriás, azaz versenyengedéllyel nem rendelkező középiskolás lányok és fiúk országos döntőjének, közel ötszáz versenyző részvételével.  

A tornákat a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) megbízásából a Hajdú-Bihar Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület szervezte. A versenyt csütörtökön este Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke, és Bíró Csaba, az MDSZ elnökségi tagja nyitotta meg.

A röplabda „B” kategóriás Diákolimpia® versenyen kizárólag versenyengedéllyel nem rendelkező röplabdások vehetnek részt, még az igazolt strandröplabdásoknak sincs lehetőségük itt megmérettetni magukat. Az amatőr verseny rendkívül népszerű, országszerte majdnem 300 csapat nevezett be, és a megyék között Pest megye volt a legaktívabb, ahonnan 37 csapat is elindult. Az országos döntőbe végül 20-20 lány és fiúcsapat kvalifikált, a megyék legjobbjai. A mérkőzések a debreceni Tóth Árpád Gimnáziumban, illetve a Debreceni Egyetem Kossuth Gyakorló Iskolájában zajlottak. A dobogó legfelső fokára végül a budakeszi és kecskeméti tanulók állhattak.

A hétvégi Röplabda „B” Diákolimpia® Országos Döntő legizgalmasabb pillanatairól készült képek megtekinthetők a Diákolimpia® közösségi médiaoldalán, a mérkőzések eredményei pedig a www.doeredmenyek.hu oldalon.

A fantasztikus hangulatú versenyen az alábbi iskolák szerezték meg az érmeket:

Lányok:

I. Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium, Budakeszi
II.

Svetits Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és

Kollégium, Debrecen

III. Kaposvári SZC Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikum

 

Fiúk:

 

I. Kecskeméti Katona József Gimnázium
II. Piarista Gimnázium, Budapest
III. Szalézi Szent Ferenc Gimnázium, Kazincbarcika

 

 

  • APP

    APP
  • Bajnokká válni – videó

    BAJNOKKÁ VÁLNI (Diákolimpia® Himnusz)

  • Covid

    COVID INTÉZKEDÉSEK
  • Shop

    Országos Diákolimpia
  • Social

  • Partnerek hu

    Támogató

    Partnerek Partnerek Partnerek Partnerek
  • Támogatók

    Partner

    Támogató