Veszprémi labdarúgók nyerték a középiskolások Labdarúgó Diákolimpiáját

A hétvégén Zalaegerszegen mérkőztek meg a középiskolás fiú labdarúgók a legidősebb korosztály Diákolimpia® országos döntőjén. A dobogós helyeket a veszprémi Noszlopy Gáspár Gimnázium, a celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium és a szolnoki Varga Katalin Gimnázium tanulói szerezték meg.

A tornát a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) megbízásából a Zala Megyei Diáksport Szövetség szervezte. A versenyt pénteken este Gecse Péter Zalaegerszeg alpolgármestere, Pácsonyi Imrével, a Zala Megyei Közgyűlés alelnökével és Sipos Győzővel, az MDSZ Nyugat-Dunántúli regionális irodavezetőjével nyitotta meg. A mérkőzések a Városi Sportcentrum pályáin zajlottak.

A labdarúgás sportágban az V-VI. korosztályban is magas volt a nevezői szám, idén 3.700 diákot neveztek be a középiskolás korcsoportból. A legaktívabb megyék Jász-Nagykun-Szolnok, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék voltak, ahonnan egyenként 20 körüli csapat nevezett be a versenyre. Az országos döntőbe a megyék legjobbjai jutottak be, így 20 csapattal, összesen 190 játékossal zajlottak a kétnapos küzdelmek. A 64 mérkőzésen pontosan 300 gól esett és a veszprémi lett az egyetlen veretlen csapat.

A hétvégi Labdarúgó Diákolimpia® Országos Döntő legizgalmasabb pillanatairól készült képek megtekinthetők a Diákolimpia® közösségi médiaoldalán, a mérkőzések eredményei pedig a www.doeredmenyek.hu oldalon.

A fantasztikus hangulatú versenyen az alábbi iskolák szerezték meg az érmeket:

I. Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégium, Veszprém
II. Berzsenyi Dániel Gimnázium, Celldömölk
III. Varga Katalin Gimnázium, Szolnok

Gólkirály: CZÖNDÖR GERGŐ ZOLTÁN (CELLDÖMÖLK)

Legjobb kapus: SZABADKAI ÁKOS (EGER)

Legjobb mezőnyjátékos: TÖRÖK GERGŐ (VESZPRÉM)

Legeredményesebb testnevelő: PÉRINGER FERENC (VESZPRÉM)

  • APP

    APP
  • Bajnokká válni – videó

    BAJNOKKÁ VÁLNI (Diákolimpia® Himnusz)

  • Covid

    COVID INTÉZKEDÉSEK
  • Shop

    Országos Diákolimpia
  • Social

  • Partnerek hu

    Támogató

    Partnerek Partnerek Partnerek Partnerek
  • Támogatók

    Partner

    Támogató