Győrben találkoztak a legjobb atléták – 1 héten keresztül zajlottak a küzdelmek

Május 25–31. között Győr adott otthont idén a Diákatlétika Ünnepe”, vagyis az Atlétika Diákolimpia® Országos Döntő rendezvényének.

Az eseményen, a II, III, IV, V, VI. korcsoport versenyzői csapatban és egyéniben mérték össze tudásukat, hogy a küzdelem végén a legjobbak megszerezzék a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címet. A rendezvény a Magyar Diáksport Szövetség megbízásából Győr MJV Polgármesteri Hivatala Sport Osztálya szervezésében került megrendezésre.

Az atlétika népszerűsége töretlen, kiemelkedően közkedvelt sportágnak számít az iskolások körében. Többpróbában ebben a tanévben közel 24 000 nevezést adtak le a testnevelők, egyéniben pedig több mint 20 000-et. Az Országos Döntőn több mint 3000 fiatal atléta versengett az Olimpiai Sportparkban. Idén is remek eredmények születettek és dőltek meg korábbi csúcsok is.

Németh Miklós olimpiai bajnok gerejhajítónk edzőként saját lányával, Lizával súlylökésben 2. helyezést ért el a IV. korcsoportban, ezzel újabb lépést tettek afelé, hogy a nagypapa Németh Imre kalapácsvető nyomdokaiban egy 3. olimpiai dobóaranyat is begyűjtsön majd a család.

A „Diákatlétika Ünnepe” egyhetes rendezvénysorozat fantasztikus hangulatban telt, a küzdelmek eredményei a doeredmenyek.hu/atletika/ oldalon, valamint a Diákolimpia hivatalos eredmény oldalán találhatók korcsoport szerinti bontásban.

A versenyekről készült képek pedig megtekinthetők a Diákolimpia® facebook oldalán.

 

  • APP

    APP
  • Bajnokká válni – videó

    BAJNOKKÁ VÁLNI (Diákolimpia® Himnusz)

  • Covid

    COVID INTÉZKEDÉSEK
  • Shop

    Országos Diákolimpia
  • Social

  • Partnerek hu

    Támogató

    Partnerek Partnerek Partnerek Partnerek
  • Támogatók

    Partner

    Támogató