A Diákolimpiára való utazás többé nem jelent problémát

Minden Diákolimpia-résztvevő iskola, versenyző és felkészítő testnevelő számára örömhír, egyben a magyarországi diáksport számára óriási előrelépés, hogy a jövőben a Diákolimpiákra történő utazás költsége nem lehet akadálya a versenyeken való részvételnek sem a köznevelési, sem pedig a szakképző állami intézményekben.

A 2023/2024. tanévtől kezdődően ugyanis az állami intézményfenntartók rendelkezésére áll a diáksport célra fordítható keret, melynek terhére a Tankerületi Központoknak egységesen biztosítaniuk szükséges a fenntartásukban lévő iskolák számára

  1. valamennyi Diákolimpia® versenyen és Diákolimpia Junior fesztiválon résztvevő versenyző és kísérői számára az események helyszíneire történő utazás költségét a versenyrendszer minden szintjén (körzeti, vármegyei, országos szinten);
  2. a több napos Diákolimpia® Országos Döntő versenyek esetében a résztvevő versenyzők és hivatalos kísérőik étkezésének költségét;
  3. a hétvégén vagy munkaszüneti napon megrendezésre kerülő Diákolimpia® Országos Döntő és Országos Elődöntő versenyeken résztvevő kísérő pedagógusok részére fizetendő kísérési díj költségét, egységesen bruttó 20.000 Ft/fő/nap összegben.

Fontos, hogy a Klebelsberg Központ és az MDSZ közötti megállapodás értelmében a szakképző intézmények tanulói vonatkozásában ugyancsak biztosítja a Diákolimpia® versenyekkel kapcsolatos fenti költségek fedezetét a központi költségvetés. Ezen intézmények esetében ugyanakkor a költségek finanszírozásának módja és technikai részletei tekintetében még folyamatban vannak az egyeztetések. Ennek eredményéről az érintett intézmények, illetve intézményfenntartók természetesen tájékoztatást kapnak majd.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a fentieknek köszönhetően a továbbiakban az ország egyetlen állami fenntartású iskolájában sem lehet költségvetési akadálya a tanulók diáksporteseményeken való részvételének!

További jó hír, hogy a saját rendezésű, valamint a sportági szövetségek által rendezett Diákolimpia® versenyek esetében a nevezési díjat valamennyi magyarországi állami és nem állami fenntartású köznevelési intézmény, valamint szakképző intézmény vonatkozásában a Klebelsberg Központ fizeti meg központi költségvetési forrásból a Magyar Diáksport Szövetséggel kötött megállapodás alapján.

Várjuk tehát a nevezéseket, minden versenyzőnek és testnevelőnek eredményes felkészülést és sok sikert kívánunk!

  • APP

    APP
  • Bajnokká válni – videó

    BAJNOKKÁ VÁLNI (Diákolimpia® Himnusz)

  • Covid

    COVID INTÉZKEDÉSEK
  • Shop

    Országos Diákolimpia
  • Social

  • Partnerek hu

    Támogató

    Partnerek Partnerek Partnerek Partnerek
  • Támogatók

    Partner

    Támogató