Budapesten a tornászok, Egerben az úszók versenyeztek a hétvégén

2024.03.25.

 

Népes Diákolimpia® versenyek zajlottak a hétvégén, a „B” kategóriás tornászok és az úszók összesen több mint 1800-an vettek részt a kétnapos országos döntőkön.

Huszonkilencezer főt neveztek az úszók „B” kategóriás versenyeire, a legaktívabb vármegye Csongrád-Csanád volt.  A nevezők közül a vármegyei 1. és a budapesti 1-3. helyezettek jutottak el a kétnapos egri országos döntőre a Bitskey Aladár Uszodába, amelyet a Magyar Diáksport Szövetség megbízásából a Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület szervezett.

Budapesten a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a versenyengedéllyel nem rendelkező tornászok versenyeztek két napon át. Ez a sportág a lányok körében háromszor népszerűbb, mint a fiúknál. Idén 3320 diákot neveztek be az iskolák, a legtöbben Budapestről indultak.

Az egri eseményt dr. Varga Péter, a Magyar Diáksport Szövetség, az MDSZ Észak-Magyarországi Iroda munkatársa nyitotta meg, a budapesti torna döntőt pedig Kövy Bence, a Közép-Magyarországi Iroda vezetője.

 

A fantasztikus hangulatú versenyek részletes egyéni és csapateredményei az alábbi linken tekinthetők meg:

Torna: https://doeredmenyek.hu/torna/

Úszás: https://doeredmenyek.hu/uszas/

 

A hétvégi Diákolimpia® Országos Döntők képei megtekinthetők a Diákolimpia® Facebook oldalán. A 2023/2024. tanévi Diákolimpia® alapszintű (körzeti) versenyei a Nemzeti Tehetség Program 40 millió forintos támogatásával valósulnak meg. Az országos döntőkön résztvevő tanulók és felkészítő tanáraik 5 000 Ft értékű Hervis utalványt kapnak.

  • APP

    APP
  • Bajnokká válni – videó

    BAJNOKKÁ VÁLNI (Diákolimpia® Himnusz)

  • Covid

    COVID INTÉZKEDÉSEK
  • Shop

    Országos Diákolimpia
  • Social

  • Partnerek hu

    Támogató

    Partnerek Partnerek Partnerek Partnerek
  • Támogatók

    Partner

    Támogató