Gyorsasági Görkorcsolyázó Diákolimpia Országos Döntő

Beszámoló a Tatabányán 2024.04.13-án megrendezett Gyorsasági Görkorcsolyázó Diákolimpia Országos Döntőjéről.

A szervezőket különleges feladat elé állította a döntő lebonyolítása. Szerencsére az időjárás is kedvezően alakult. A rendező egyesülete szülői gárdája nagy erőfeszítéseket tett a verseny előkészítésére. A pálya berendezése mellett a futamok összeállítása és adminisztrálása is feladata volt. Több napos előkészítő munka eredményeképpen sikerült a feszes programot egy nap alatt végre hajtani.

Minden korcsoport versenyzői két távon versenyeztek. A rövidtávú futamokban selejtezők és elődöntők megrendezésére is sor került. Színvonalas futamokban dőltek el a helyezések. A két táv összesített eredménye alapján hirdettünk győzteseket a különböző korcsoportokban.

Az egyéni versenyek után a váltóban is nagy küzdelmek folytak az aranyérmekért.

Legjobban a Csongrád megyei versenyzők szerepeltek, de több érem került Komárom-Esztergom megyébe, Vas megyébe, Pest megyében.

A sportág szépségeit nagyszerűen bemutatta a verseny. A görkorcsolyázók harmonikus szép mozgása, a versenyzők egymás elleni helyezkedése és taktikázása, valamint a hosszútávok embert próbáló teljesítménye, mind kiválóan bemutatta, hogy ez a sportágnak helyet követel magának!

Az érdeklődők létszámát mutatja, hogy a 200m-es versenypályát az körbe állták és úgy szurkoltak a csapatoknak.

 

Forrás: Lugosi László – MOGGSZ elnök

  • APP

    APP
  • Bajnokká válni – videó

    BAJNOKKÁ VÁLNI (Diákolimpia® Himnusz)

  • Covid

    COVID INTÉZKEDÉSEK
  • Shop

    Országos Diákolimpia
  • Social

  • Partnerek hu

    Támogató

    Partnerek Partnerek Partnerek Partnerek
  • Támogatók

    Partner

    Támogató