Kispályás Floorball Diákolimpia® országos döntő – VI., I., V. kcs. Végeredmény

Kispályás Floorball Diákolimpia® országos döntő
Paks – Energetikai Szakközépiskola Sportcsarnoka, 2015. január 17-18.

 

VI. korcsoport

A meglepetések napja

A női mezőnyt alaposabban ismerők látván a sorsolást, bátran mertek volna fogadni a VI. korcsoportos lányoknál a hármas befutóra. Egy biztos, nagyot nyertek volna a fogadóirodák. Hiszen apróbb sérülések után, az erőviszonyok is átalakultak, s a legjobb négy közé a budapesti Dózsa gimnázium csapata is bekerült, mint a védekezés mesterei, s nemcsak hogy bekerültek, de nem álltak meg itt, hanem az elődöntőben a rendező iskola évek óta eredményes lányai ellen vették fel a sikeresen küzdelmet, s végül a büntetők során ők bizonyultak sikeresebbnek. A másik elődöntőben az egri Neumannosok rendkívül izgalmas mérkőzésen győzték le a budapesti Kölcsey gimnázium csapatát. Az éremcsaták már nem hoztak meglepetést, így a Neumann középiskola lányai megérdemelten lettek gazdagabbak egy újabb aranyéremmel, erősítve az egri floorball hírnevét.

 

A komáromi utánpótlás nevelés diadala

Rendkívül izgalmas meccsekkel indult a Kispályás Floorball Diákolimpia® országos döntőjének első napja, hiszen a VI. korcsoportos fiú csapatok küzdelmei hozzák a leglátványosabb mérkőzéseket. A férfias küzdelmek után, az elődöntőkbe a komáromi Széchenyi, miskolci Bláthy, tatai Eötvös és a budapesti Leövey csapatai jutottak. Nem véletlenül, hiszen több csapatban is a junior floorball válogatott tagjai próbáltak vezéregyéniségek lenni. Az éremcsatákon a papírforma érvényesült, hiszen a tavalyi bajnok szenzációs játékkal megvédte címét. Jó volt látni, hogy a döntőben ellenfélként feszültek egymásnak azon játékosok, kik a magyar bajnokság küzdelmeiben hétről hétre egymásért, s csapatukért hajtanak. A komáromi Széchenyi iskola diákjai méltón viselhetik újabb egy évig a diákolimpia országos bajnoka címet.

 

 

I. korcsoport

Kecskeméti tripla

A legkisebb lányok között ebben a tanévben Kecskemét csapata emelkedett ki a mezőnyből a csoportmérkőzések során, meggyőző játékkal jutottak túl ellenfeleiken. Mellettük Komárom, Pilisjászfalu s a budapesti Remetekertváros csapatai készülhettek az éremcsatákra. Az elődöntőben az alföldi bástya nem könnyen tudta felőrölni a komáromi erődöt, de miután sikerült, a döntőben már magabiztosan szerezték meg ebben a korcsoportban harmadszor az aranyérmet, legyőzve a remetés lányokat. A bronzéremért ádáz harcot vívtak a dunántúli csapatok, s végül egy apró találattal a pilisjászfaluiak győzedelmeskedtek, megszerezve kis iskolájuk első érmét a Kispályás Floorball Diákolimpia® történetében.

 

Jászberény felért a csúcsra

A legkisebbek küzdelmei hozzák a legszebb élményeket, hiszen 6-8 éves gyermekek mindig igazi elszánással, lehetetlent nem ismerve, a fájdalmat könnyekben kifejezve élik meg a küzdelmeket. Az I. korcsoportos fiúk versenyei évről-évre magasabb színvonalú mérkőzéseket mutatnak, így nagy élményben lehet része azoknak, akik őket figyelik. A legjobb négy közé a jászberényiek, a balassagyarmatiak, dunaújvárosiak mellett a fővárosi iskolákat a remetekertvárosiak képviselték. A keleti rangadón a jászberényi legények kerekedtek felül, s jutottak a döntőbe, míg a másik ágon a remetekertvárosiak vették sikerrel az akadályt. A döntőben meggyőző játékkal szerezték meg a jászberényiek az aranyérmet, s lehetnek büszkék az elért eredményre, míg bronzcsatában a balassagyarmatiak kerekedtek felül, s örülhetett az édesapa, mint felkészítő, a gyermeke sikerének.

 

 

V. korcsoport

Fiatalabbként a dobogó tetején

Az V. korcsoportos lányok országos döntőjébe, a versenyrendszer lehetőségeit kihasználva, három általános iskolás csapat is bejutott, s mint kiderült, nem érdemtelenül. A vidéki leány utánpótlás nevelés fellegvárai töretlenül meneteltek előre, s a döntőig veretlenül jutott el a paksi Deák, s az egri Hunyadi csapata. Jól ismerik egymást, hiszen évek óta találkoznak, s kiskoruktól kezdve, évről évre megküzdenek egymással. Mindig különös izgalom övezi a két edző csatáját, hiszen próbálnak valami meglepőt elővenni, amivel könnyen nyerhetik a mérkőzést. Most az egri lányoknál járt pontosabban a labda ütőről ütőre, s talált utat többször az atomvárosiak kapujába. A budapestiek bronzcsatájában a Móriczosok örülhettek, hiszen egy apró találattal jobbnak bizonyultak a Dózsás lányoknál.

 

Egy kiegyensúlyozott mezőny

Az V. korcsoportos fiúk csoportmérkőzései során, előre igazán semmit sem lehetett megjósolni, mert ádáz küzdelmek, körbeverések során, senki sem mehetett magabiztosra. Az eredményeket figyelve az elődöntőkre a junior válogatottak játékát élvező csapatokon kívül, az Alföld reménységei, a kecskeméti fiatalok jutottak. Itt egy kiemelkedő, s fordulatos mérkőzésen, ahol apró momentumok döntenek, a városmajoriak örülhettek, hogy ebben az évben ők már biztosan éremmel térhetnek haza. A döntőben a pesti alakulat visszavágott a csoportmérkőzésen elszenvedett vereségért, s büszkén állhatott fel a dobogó tetejére. De a kecskemétieknek sem kellett szégyenkezniük, hiszen helyenként hősies játékukkal kivívták a közönség szimpátiáját. A bronzérmet az elfáradt játékosok csatájában, hiszen többeknek már 90 perc játék volt a lábában, a tataiak nyakába akasztották. Így a VI. korcsoport ezüstérme után ezen a napon még egy éremmel lettek gazdagabbak. Megemlítendő Mile Benedek (Leöwey Gimnázium, Budapest), s Kiss János (Eötvös Gimnázium, Tata) kik két korcsportban is kiérdemelték játékukkal az All Star csapatba kerülést.

 

Tóth Imre
VB elnök

 

Kispályás Floorball Diákolimpia® – V. kcs. OD – Végeredmény

 

Kispályás Floorball Diákolimpia® – I. kcs. OD – Végeredmény

 

Kispályás Floorball Diákolimpia® – VI. kcs. OD – Végeredmény

 

 

Egy nap és elkezdődik a 96 iskolacsapatot felvonultató Kispályás Floorball Diákolimpia® országos döntő Pakson, az Energetikai Szakközépiskola Sportcsarnokában.

Az első versenynapon, szombaton, az VI. majd az V. korcsoportosai fognak ütőt és lépnek pályára a 3-3 elleni mérkőzéseken. A két középiskolai korosztály nemenkénti 8-8 csapatos döntői között a legkisebbek, az alig tízévesek rangadóira kerül sor.

Vasárnap az ESZI Sportcsarnokban felállított három pályán délelőtt kilenctől a III., déltől a II., míg az országos döntő zárásaként délután háromtól a IV. korcsoportosok összecsapásait nézhetik végig az érdeklődők.

Hatalmas derbikre számíthatnak a szurkolók, a kilátogató érdeklődők, mert a floorball nagyhatalomnak számító egriek, paksiak, dunaújvárosiak, kecskemétiek, miskolciak, székesfehérváriak, komáromiak és a fővárosból érkező iskolacsapatok színvonalas, élvezetes játékot bemutatva döntenek az aranyérem és a további helyezésekről.

 

Kedves Tanulók, Szülők, Szurkolók, Iskolatársak!

A Magyar Diáksport Szövetség Facebook oldalán tagelhetnek az eseményről, képeket tölthetnek fel és üzenhetnek az iskolatársaknak, az otthon maradóknak!

Az eredményekről folyamatosan friss információkat teszünk közzé honlapunkon.

 

Kispályás Floorball Diákolimpia® OD – VERSENYPROGRAM (folyamatosan frissítjük!)

 

 

  • APP

    APP
  • Bajnokká válni – videó

    BAJNOKKÁ VÁLNI (Diákolimpia® Himnusz)

  • Covid

    COVID INTÉZKEDÉSEK
  • Shop

    Országos Diákolimpia
  • Social

  • Partnerek hu

    Támogató

    Partnerek Partnerek Partnerek Partnerek
  • Támogatók

    Partner

    Támogató