Dr. Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia® V-VI. és III-IV. kcs. Országos elődöntők – FRISSÍTVE

Dr. Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia® III-IV. korcsoportos országos elődöntők

 

A III-IV. korcsoportosok is két országos elődöntői helyszínen ülnek asztalhoz, hogy a hónapok alatt megszerzett tudásukat immár személyes jelenlétükkel bizonyítsák.

Kaposváron és Egerben 2015. március 14-én kiélezett verseny várható, hiszen mind a 24 iskolacsapat eséllyel pályázik a budapesti nyolccsapatos döntő együttese közé.

 

A kaposvári országos elődöntő forgatókönyve (pdf) – KATT

 

Az egri országos elődöntő forgatókönyve (pdf) – KATT

 

A hét online forduló eredményei (pdf) – KATT

 

 

 

Dr. Mező Ferenc Szellemi Diákolimpia® V-VI. korcsoportos országos elődöntők

 

Az olimpiatörténeti vetélkedő első fejezete zárult 2015. február 26-án késő este, amikor hét fordulót követően végeredmény született az olimpiatörténeti vetélkedő V-VI. korcsoportos versenyében.

A 2014 decemberében induló, hét forduló pontszámai lapján 12-12 iskolacsapatot Ajkán és Vácon látják vendégül a két országos elődöntő helyszínén 2015. március 08-án (vasárnap), 11.00 órától. A huszonnégy legeredményesebb iskolacsapatok további, most már személyes jelenléttel és válaszadással mérkőznek meg a nyolc együttest felvonultató országos döntőbe kerülésért.

Ajkán Vaskuti István olimpiai bajnok, Vácon Wichmann Tamás olimpiai ezüstérmes zsűri elnököket köszönthetnek a résztvevő tanulók és felkészítőik, és a sajátos verseny iránt érdeklődő látogatók.

A március 08-ai, vasárnapi elődöntőkön első feladatként „Az újkori olimpiák kiemelkedő magyar női bajnokai”-ról készített prezentációt mutatják be a csapatok, majd a tanulóknak további hét fordulón kell bizonyítaniuk a témakörökben megszerzett tudásukat.

A Tanár úr születésének 130. évfordulója alkalmából valamennyi tanuló, aki részt vett és tudást szerzett, valamint felkészítőik, méltó utódai és folytatói annak az eszmeiségnek, amelynek legnagyobb hazai alakja Dr. Mező Ferenc.

 

 

Az ajkai országos elődöntő forgatókönyve (pdf) – KATT

 

A váci országos elődöntő forgatókönyve (pdf) – KATT

 

A hét online forduló eredményei (pdf) – KATT

 

  • APP

    APP
  • Bajnokká válni – videó

    BAJNOKKÁ VÁLNI (Diákolimpia® Himnusz)

  • Covid

    COVID INTÉZKEDÉSEK
  • Shop

    Országos Diákolimpia
  • Social

  • Partnerek hu

    Támogató

    Partnerek Partnerek Partnerek Partnerek
  • Támogatók

    Partner

    Támogató